20-те най-скъпи трансфера - Англия не носи знамето

Само четири покупки на клубове от Висшата лига се наместват в този списък с огромни суми

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 27 Юли 2016
0
1232
GETTY IMAGES

11. Рахийм Стърлинг, 68,2 милиона евро от Ливърпул в Манчестър Сити

Трансферът в този списък, който изглежда най-голям провал засега. И най-голям вътрешен за Англия, поне в евро. В лири стерлинги остава втори, но просто курсът при тази сделка е бил по-различен, в сравнение с този при преминаването на Фернандо Торес от Ливърпул в Челси - то е за 50 милиона лири, а Стърлинг струва 49.

12. Кака, 65,5 милиона евро от Милан в Реал

Със сълзи на очи и насила... Едва ли не. Бразилецът не искаше да си ходи от Милан, но в едно лудо лято той и Роналдо се озоваха на "Бернабеу".

13. Единсон Кавани, 64 милиона евро от Наполи в ПСЖ

И до днес е там, като времето вече изтича за нов голям трансфер. Кавани така и не успява да убеди, че е топ, топ нападател. Но в никакъв случай не е провал - вкарва много и навсякъде.

14. Анхел ди Мария, 63 милиона евро от Юнайтед в ПСЖ

С малка загуба и голямо облекчение "червените дяволи" се разделиха с аржентинското си крило. Ди Мария е страхотен играч, просто английския футбол, климат и начин на живот не бяха за него и семейството му.

15. Давид Луиш, 62,6 милиона евро от Челси в ПСЖ

Най-скъпият защитник в историята. Или халф... Луиш е универсален, но невинаги надежден. Бразилецът се чувства у дома си в Париж, където е заобиколен от мегазвезди и доста сънародници.

16. Луиш Фиго, 62 милиона евро от Барселона в Реал

Предателството на века и най-голям вътрешен трансфер за Испания. Португалецът остава символ на омразата на Каталуня и Кастиля, като по него летяха свински глави, мобилни телефони и какво ли още не...

17. Радамел Фалкао, 60 милиона евро от Атлетико в Монако

Или денят, в който Тигъра тръгна надолу. Колумбийският звяр бе нападател от екстра класа с екипа на Атлетико, но трансферът в княжеството донесе само беди. Първо ужасна контузия, пропуснато световно, а после и тотален спад във формата и провал на два сезона в Юнайтед и Челси.

18. Фернандо Торес, 58 милиона евро от Ливърпул в Челси

Както вече споменахме, трябваше да е по-напред, но през 2011-а 50 милиона лири бяха по-малко евро, отколкото 49-те милиона за Стърлинг 4 години по-късно.

19. Ернан Креспо, 56,5 милиона евро от Парма в Лацио

Най-големият вътрешен трансфер за Италия до вчера, когато Ювентус обяви Игуаин от Наполи. Аржентинец, отново!

20. Хълк, 55,8 милиона евро от Зенит в Шанхай

И за десерт, на 20-о място се намести първият китайски гига трансфер. Да, гответе се - скоро и нагоре в тази класация може да видите сделки, при които играчът се озовава в най-многолюдната страна на света.

Е, и къде е магнитната сила на свръхбогатите клубове от Висшата лига тук?

Само четири от 20-те най-тлъсти трансфера в историята са в посока Англия. За сравнение - Реал (с 6) и Барселона (3) правят Испания абсолютен доминант с 9 мегасделки от първите 20. Франция е равна на Англия с 4 (3 на ПСЖ, една на Монако), Италия се включва с два супер трансфера, а Китай ... тепърва ще влиза в кадър.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията