Георги Василев: Само ЦСКА и Левски могат да спрат Разград

Във футбола ни се говори все за подмладяване, но не и за цели

Георги Василев
Георги Василев 08:10 ч., 26 Юли 2016
0
1165
Lap.bg

По-голямото разочарование е Берое.

Там имаше повече еуфория от смяната на треньори и футболисти, отколкото от европейското участие. Имам чувството, че в Стара Загора девизът е като в националния отбор – дайте да подмладяваме. А фактът, че в спорта се търсят резултати, не бе дема на деня.

В Берое се увлякоха в перспективата, че ще градят отбор. Но забравиха, че целта са победите. Или с други думи – подмладяването е единствената цел. Всъщност нямаме цели. Едно време се правиха такива петилетки.

Славия най-реално оцени нещата. В отбора не криеха желанието си да подмладят и го вършат. Градят тим с перспектива. Искат да са по-добре в първенството в сравнение с миналата година и да търсят отново място в Лига Европа.

Превъзходството на полския Заглебие се виждаше още в София. И не трябва за се чудим, че Славия загуби с 0:3 щаго гост. За съжаление тръгваме от много ниски коти в евротурнирите и ни стана навик да ни бият.

ЦСКА живее винаги по-различно от останалите в България. Ситуацията в Борисовата градина е причудлива. Едни приемат, други отричат.

А най-важното забравят. ЦСКА е червеният отбор, носи емблемата на гърдите. Мисля, че това раздвоение трябва да спре. И запалянковците не трябва да се разколебават в отношението ки към клуба.

През години се сменят собственици, президенти, спонсори, треньори и футболисти, но ЦСКА остава. Отборът направи много авторитетна подготовка. Лагерите, съперниците бяха на висота.

А мачът с Интер и победата с 2:1 показаха отлично лице на „червения” отбор. Без никакво съмнение интересът към ЦСКА ще е огромен.

Пет години поред Лудогорец е шампион на България. И ако не им омръзне, не виждам кой ще ги спре.

Това е най-класният отбор, има най-много вложени пари, има най-силни футболисти, организацията е на високо ниво, работят кадърни хора.

Конкурентите на Лудогорец могат само да се надяват, че тимът ще влезе в групите на един от двата евротурнира. Това ще им даде предимство, защото програмата ще стане много интензивна за тима от Разград.

Кои ще са съперниците за титлата?

За ЦСКА не мога да съм категоричен, защото досега сме виждал отбора само в контроли.

Първите официални мачове ще покажат къде се намира спрямо другите. Левски направи крачка напред, но тя не е достатъчна, за да се сравнява с Лудогорец.

Според мен Берое ще изостане в класирането. Няма да учудя никого, но единствените конкуренти на Лудогорец за титлата ще са ЦСКА и Левски.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията