Гарет Бейл: Целта на Уелс е европейската титла!

Следващото препятствие е Северна Ирландия

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 25 Юни 2016
0
775
GETTY IMAGES

Гарет Бейл обяви, че „крайната цел” на Уелс на Евро 2016 във Франция е спечелването на титлата на Стария континент.

А звездата на Реал и колегите му трябва да направят следващата крачка към титлата тази вечер срещу Северна Ирландия в британското дерби на осминафиналите на Евро 2016.

Уелс вече надскочи очакванията на феновете си, след като спечели първото място в група В, при първото участие на тима на голям футболен форум от 1958 година насам, а Бейл се разписа и в трите мача на тима.

„Естествено, че сме дошли на турнира с една цел, да спечелим – обясни Бейл. – Не искаме да изиграем три мача и да си ходим у дома.

Крайната ни цел е да се опитаме да спечелим европейската титла. Затова всеки мач е важен за нас, с всеки мач всичко започва отначало. Това е клише, но за нас то важи в пълна сила.

„Много ще се радваме да спечелим титлата, но трябва да правим стъпка след стъпка, сега ни предстои мач със Северна Ирландия, не мислим за нищо друго.”

Бейл допълни, че е доволен от двете победи на Уелс в групата, тъй като те осигуриха на тима първата позиция, с 1 точка повече от Англия, която ще има по-труден път напред. Уелс спечели срещу Русия и Словакия, а Англия стигна до равенството с тези два тима.

„Това, че завършихме пред Англия е още една победа, макар и морална, за нас – обясни Бейл. – Напълно заслужено завършихме на първо място в групата. Винаги е хубаво да си пред Англия.”

Според звездата на Реал, успехите на Уелс на Евро 2016 се дължат на единството на тима и доброто сработване на футболистите, които от години представят страната си в различни възрастови групи.

„Атмосферата в нашия лагер е страхотна – призна Гарет. – Ние не работим заедно от две години.

Познаваме се още от момчета, ритаме заедно от много време.

Аз влязох в отбора на 16, другите бяха на 17-18 години.

Така че нашето пътешествие започна отдавна, имахме слаби периоди, сринахме се до 112-о място в света.

Сега сме на осминафиналите на европейското първенство.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията