Въпросът не е в коя група е ЦСКА, а какво е бъдещето му

Привърженикът на армейците Кристофър Кондов ни израти мнението си в референдума на Sportinglife.bg

Кристофър Кондов 23:40 ч., 24 Юни 2016
0
1114
Lap.bg

Sportinglife.bg не спира да публикува вашите мнения за ситуацията в двата ни водещи клуба ЦСКА и Левски.

Читателят ни Кристофър Кондов е пратил такова за "червените".

Ще продължим да публикуваме всяко ваше мнение, стига да не нарушава добрия и коректен тон.

Здравейте!

Бих искал да използвам вашата инициатива да дадете поле за изразяване на мнения относно събитията около ЦСКА, за да изразя своето, което, въпреки че вярвам бива споделяно от огромна маса хора, остава някак си твърде незабелязано сред тези, които не спират да ходатайстват за "оздравяване", "преструктуриране", синдици, длъжници, кредитори, юристи и т.н.

Ще бъда изключително благодарен ако отразите мнението ми, защото всеки ден се надявам цялата армейска футболна общественост, да спре да се занимава с ИЗВЪНСПОРТНИ неща, да спре да коментира мнения от всякакви личности, чиято компетентност е съмнителна, да анализира по-качествено събитията и да ги отразява обективно!

Въпреки че съм поддръжник на идеята да бъде даден шанс на г-н Ганчев да поеме собствеността и управлението на клуба, мотивите ми за което са отбелязани в този коментар, категорично се разграничавам от добиващата все по-големи измерения маса, която го въздига на пиедестал и стига до такива крайности, че влиза в открити конфронтации с истински армейци, които обичат нашия клуб не по-малко от тях.

Нека не бъдем толкова повърхностни и нека не забравяме, че до скоро бяхме единни и задружни във времена, лишени от каквито и да било успехи.

Не е ли парадоксално, че след като от началото на века вървим стремглаво надолу, след като останахме без бази, без ДЮШ, без национали и стигнахме абсолютното дъно (В група), поставихме рекорд за най-посетен БГ мач и бяхме едно мощно цяло, а сега като действащи носители на купата и най-вероятно участващи в А група с отбор, който има огромен потенциал, сме по-разединени от всякога?

Споменавайки тази въпросна маса хора, моите наблюдения са такива, че по-малката група, която настоява за оздравяване на клуба, няма чак такива претенции кой ще се заеме с тази непосилна задача, стига да бъде запазен "морала и достойнството".

Причината, поради която смятам тяхната позиция за неадекватна е следната.

Българският футбол в момента е в будна кома, направо си е пред гибел и ако не бъдат взети спешни мерки, можем да забравим за този спорт напълно и да преминем на аматьорско ниво (в Исландия също е така, може да е за добре, но едва ли...).

Без ЦСКА и Левски футбол в България няма как да има и това го знаем всички.

Двата гранда винаги са вървяли ръка за ръка, както ясно се вижда, когато единия е съпътстван от проблеми, при другия положението е сходно.

Затова трябва да е ясно, че едно поемане по пътя на "оздравяването" ще отнеме доста дълго време, което е по-страшно от това, което вие си мислите.

Как очаквате големият интерес към ЦСКА да се запази и как си представяте подрастващите деца, които гледат футбол от световна класа по ТВ, да се запалят по армейската идея, когато отборът живурка и дори и да се класира тук-таме за евротурнирите яде бой от знайни и незнайни герои?

От друга страна, говорейки за чест и морал - очевидно е, че и най-големият милиардер няма да извади няколко милиона, за да плати сметката на откровени престъпници, които целенасочено "работиха" против интересите на клуба, обслужвайки своите собствени такива.

Независимо кой ще се заеме с това "дружество", ако някой въобще го направи, то няма да е от любов към ЦСКА, а ще е поредният опит популярността и обществената заинтересованост към ЦСКА да се материализират в нечисти сделки и схеми на най-високо държавно ниво.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията