Джокович унищожи Мъри за 6-а титла в Мелбърн

Анди загуби пети финал на Аустрелиън Оупън, Ноле изравни рекорд по трофеи

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 31 Яну 2016
0
775

Новак Джокович е новият стар шампион на Аустрелиън Оупън.

Без почти никакви затруднения световният №1 "разстреля" Анди Мъри с 6:1, 7:5, 7:6 във финала в Мелбърн. Отне му само 2 часа и 53 минути.

Мъри се превърна в големия наудачник на турнира.

Шотландецът загуби пет финала. В такава черна серия в ерата на Големия шлем е бил Само Иван Лендъл на Ю Ес Оупън. Мъри е губил четири пъти от сърбина и веднъж от Роджър Федерер.

Джокович вече има 11 титли в четирите най-важни турнира през годината.

Така се изравни с Бьорн Борг и Род Лейвър. В тази престижна класация води Роджър Федерер - 17, следват Пийт Сампрас и Рафа Надал с по 14 и Рой Емерсън - 12. Само в Мелбърн Ноле има 6 трофея.

През миналата година Джокович триумфира в три от четирите турнира от Шлема. Провали се само срещу Стан Вавринка във финала на Ролан Гарос.

"Почувствах се все едно вече съм бил в този мач - призна Мъри. - Новак има уникално постижение в Мелбърн с шестте титли. Вече мисля само за бременната ми съпруга Ким. Тя ме гледа по телевизията и със следващия полет се прибирам у дома."

"Анди е голям шампион и голям приятел, ще има още много възможности да се бори за тази титла - похвали го Джокович. - Пожелавам на него и на Ким успешно раждането на детето им. Вече съм опитен в тази област и знам какво напрежение е. Горд съм, че успях да изравня легенда като Рой Емерсън по титли в Мелбърн. Той е един от най-най-големите, които някога са били на корта."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията