Велика Кербер детронира Серина

Германия с първа титла в Големия шлем от 1999 година, рекордът на Граф оцеля

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 30 Яну 2016
0
711

Великолепна Ангелик Кербер детронира Серина Уилямс във финала на Аустрелиън Оупън.

И не само – защити рекорда на своята сънародничка Щефи Граф. Легендарната германка има 22 титли от Големия шлем, а Серина остана с 21.

Уилямс бе големият фаворит в Мелбърн.

Американката спечели три от четирите турнира от Големия шлем миналата година. Провали се само на домашния Ю Ес Оупън. Сега на финала Кербер я срази с 6:4, 3:6, 6:4.

Точно 17 години минаха от последния турнир в Големия шлем, спечелен от Германия.
„Браво, Анги! Поздравления – спортсменски каза Уилямс. – Ти игра страхотно и беше най-добра на турнира. Наслаждавай се на мига!”

„Всичко е напълно лудо и невероятно – възкликна Кербер през сълзи. – Не мога да повярвам, че съм шампионка в Големия шлем. Благодаря на семейството ми, на публиката, на всички.”

Щефи Граф изпрати поздравления веднага.

Говори се, че именно съпругата на Андре Агаси е дала най-важните указания. Граф е последната германка с титла от Големия шлем преди 20 години. И е последната тенисистка, спечелила не само Голям шлем, а така наречения Златен Голям шлем – Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос, Уимбълдън, Ю Ес Оупън и златен олимпийски медал през 1988 година. Щефи е детският идол на Кербер.

А за Уилямс мечтата да повтори постижението става все по-трудна. Вече на 34 години отпадна шансът това да се случи през 2016-а. Във финала тя направи чудовищните 23 непредизвикани грешки само в първия сет.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията