Футболът се тресе, само Боби е добре

Създава се коалиция „анти Левски”, футболният съюз пак се крие

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 14 Дек 2015
0
807
LAP.BG

В последния уикенд на българския футбол дойде и най-големият скандал.

Литекс извади отбора от мача с Левски, след като водеше с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов”. Залетяха словесни куршуми като „двоен съдийски стандарт”, „извадете ги от „А” група, както е по правилник” и още, и още...

Изненадващо на хоризонта изплува и Кирил Домусчиев. След скандала с репортера на Би Ти Ви и трибуна Моци собственикът на „Лудогорец” спря с медийните си изяви на тема футбол, въпреки че е активен по бизнес делата си. Сега обаче Домусчиев излезе на амбразурата и на практика оформи фронт „анти Левски” в българския футбол.

Чудо! Напролет от Литекс написаха злобна и доста нецензурна декларация срещу шефа от Разград. През есента се стигна до остри словесни схватки в ложата между Домусчиев и Стойчо Стоилов.

А в интервюто си шефът на КРИБ открито защити Литекс за събитията на „Герена”.

Всъщност думите му могат да бъдат разгледани и под друг ъгъл – тотално анти Левски. Няма изречение, в което Домусчиев да не обяснява как на „сините” се помага от този или онзи. Как това няма да е единственият скандал и че заради Левски ще спре парите си към футбола и проектът Лудогорец ще изчезне.

При отсъствието на ЦСКА досега скандалът между Литекс и Лудогорец в ложата в Разград бе единственият истински за целия сезон. Струваше ни се, че отношенията станаха подозрително приятелски. Но може би са тлеели като спящ вулкан.

За по-малко от година от картата на професионалния ни футбол изчезнаха ЦСКА и Локомотив (Сф), угрозата Литекс да бъде изваден е голяма. А и ако Лудогорец напусне?

Стана така, че враговете загребаха в една лодка.

И само Левски е в другия канал. Берое седи встрани. Останалите отбори няма смисъл да разглеждаме, защото те се борят само за финансовото си оцеляване и не мерят мускули с големите.

В тези бурни времена добре е единствено президентът на БФС Борислав Михайлов.

Случат ли се подобни кръстопътни събития истинският президент трябва да е на бюрото си, да прави среща след среща. А нашият Боби щрака с пръсти по сватбите, в друг момент не можем да го видим. Може би отскача и до Турция, за да се моли за бъдещето на сина си Николай, който изпадна в немилост в дори в малкоизвестния Мерсинспор.

Във всяка организация с такива драми президентът или започва да действа с твърда ръка, или просто хвърля оставката. Не е срамно. Михайлов обаче е академик на тема „отлагай”. Доказателствата през изминалатаседмица – колкото искаш.

Първо БФС не наказа Левски с лишаване от домакинство при абсолютно доказани провинения на публиката в Ловеч. При отсъствието на ЦСКА „сините” са най-опасни и силни в медиите. И да се жалват от Литекс, няма проблем. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов се изказа в един вестник, че не е имал интернет и кабелна телевизия, затова не е разбрал какво се случило на „Герена”. Има ли нужда от коментар?

Накрая от нафталина се появи Георги Камишев.

Пред БНТ бившият шеф на съдиите и актуален зам.-шеф на дисциплинарната комисия изключи всяка възможност Литекс да бъде изваден от А група. Ще се размине с едно служебно 0:3. И вълкът сит, и агнето цяло, както казва народът. В интерес на истината с този подход действаше великият Иван Славков, за съжаление на целия български спорт вече покойник.

Предколедно обаче футболът ни забушува. ЦСКА показа, че „силата се пробужда” с придобилата световна известност хореография в стил „Междузвездни войни”. А обединена с Литекс и хъса на Гриша Ганчев може да стане прекалено силна. Домусчиев прави ултиматум, който е размахване на пръст и едва ли ще се изпълни. В Левски пък не се изказа нито един от хората на ниво собственик или президент. Не изглежда „сините” да са гузни от нещо.

Едно е сигурно.

Почвата под краката на Боби Михайлов се задвижва все по-силно.

От една страна заради разследванията във ФИФА и УЕФА, от които кой знае какво ще излезе. От друга – срещу прекалено голямото недоволство сред грандовете във футбола ни. А самият Михайлов много добре знае от родния му Левски колко декларации са написали срещу управлението му през годините.

Затова за всички би било най-добре от новогодишната баница Боби да изтегли късмета „Еднопосочен билет до Малдивите”. Така ще си спести и срама на 20 май, когато целият футболен елит ще дойде в София за юбилейния мач на Христо Стоичков, а той е най-сигурният, който няма да има покана за него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията