Пилотите на McLaren отново на подиума. За малко

Весела шега на Бътън и Алонсо, напрежение в Mercedes

Sportinglife
Sportinglife 13:40 ч., 15 Ное 2015
0
1228
GETTY IMAGES

Една от големите новини по време на снощната квалификация за Гран при на Бразилия се оказа появата на двамата пилоти на McLaren Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън на подиума, веднага след първата част на сесията.

Естествено, двамата пилоти не пропуснаха възможността да се пошегуват с проблемите, с които е затрупан тимът на McLaren-Honda и зарадваха феновете и фотографите с нахлуването си на подиума, където не са се качвали от доста време.

Двамата пилоти на McLaren отпаднаха в първата част на квалификацията, като това се случи за осми път този сезон. Алонсо се оплака от загуба на мощност още преди да завърши първата си бърза обиколка с летящ старт, а Бътън остана 17-и, тъй като успя да изпревари само двамата пилоти на Manor.

Веднага след повредата Алонсо седна при стюардите на пистата и симулира слънчеви бани, а при връщането му бокса двамата с Бътън намериха нов начин да зарадват феновете. Двамата имат общо три световни титли, спечелени на „Интерлагос” през 2005, 2006 (Алонсо) и 2009 за Бътън, а вчера се промъкнаха на подиума, качиха се на най-високото стъпало и започнаха да махат на публиката на отсрещната трибуна.

„Да, точно се връщаме от подиума – заяви малко по-късно Бътън пред медиите. – Решихме да се пробваме защото мина доста време и за двама ни, откакто сме се качвали на подиума. Не знам дали няма да ни накажат или ще си имаме някакви проблеми, но беше много забавно, най-забавното ни преживяване този уикенд.”

„Озовахме се много близо до подиума и си казахме, че тази година едва ли ще се доближим отново до местата на първите трима, затова решихме да се снимаме за спомен- обясни Алонсо. – Надявам се, че скоро с McLaren ще печелим наистина подиума. За догодина имаме да решаваме много проблеми по колата и двигателя, но работим усилено, естествено, че е разочароващо да си в дъното на колоната, но ние не сме се отказали.”

Снимката на двамата на подиума на „Интерлагос” беше публикувана и от тима с уверението, че скоро пилотите на McLaren ще могат да е борят за място в Топ 3.

За последно McLaren спечели състезание във Формула 1 през 2012 – Бътън победи в Бразилия и се качи на същия този подиум, на който се снимаха вчера двамата с Алонсо.

Веселата история на двамата пилоти на McLaren успя да отклони донякъде вниманието от петия пореден полпозишън на Нико Розберг, който изпревари с 0,078 секунди съотборника си Люис Хамилтън.

След предишните четири спечелени квалификации обаче Нико успя да вземе само една победа – в Мексико, а сега и двамата пилоти на Mercedes обявиха, че ще се борят за победата. Миналата година първи в Бразилия завърши Розберг, а Хамилтън все още няма победа в родината на своя идол Айртон Сена.

Напрежението в Mercedes рязко се покачи след Гран при на САЩ, където Хамилтън взе третата си световна титла, а Нико се оплака, че е бил избутан от шампиона в първи завой.

В Мексико обаче Нико беше недостижим и Люис се оплака, че тимът му е отказал стратегия, с която да се бори за победата, както и че шефовете на тима обръщат специално внимание на Розберг, за да е той „щастлив”. Нико вече обяви, че иска да спечели всички стартове до края на сезона, а Люис допълни, че няма да му позволи това.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията