Клоп и Ливърпул пратиха Жозе да се лекува с ръгби

Мърсисайдци с първа победа в Премиършип при новия треньор

Sportinglife
Sportinglife 18:10 ч., 31 Окт 2015
0
277
GETTY IMAGES

Ливърпул постигна първа победа във Висшата лига под ръководството на Юрген Клоп, печелейки дербито с Челси с 3:1 на "Стамфорд Бридж".

По този начин мърсисайдци утежниха още повече положението на мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо, който обаче заяви, че не мисли да подава оставка след поредния разочароващ резултат.

"Моите играчи се справяха нелошо, докато не разбраха, че не могат да действат по-добре. Има битки, в които е невъзможно да победиш, но войната продължава. Мисля ли, че това беше моят последен мач на кормилото на Челси? Не.

Сега какво? Аз ще си отида у дома при моето опечалено семейство и ще погледам ръгби, за да се опитам малко да се разтоваря. Но след това ще започна подготовка за тренировките преди мача в сряда", заяви португалецът.

Иначе домакините започнаха отлично и още в четвъртата минута Рамирес откри резултата с глава след центриране на Сесар Аспиликуета от ляво. Малко по-късно бразилският халф беше близо до второ попадение, но не успя да засече в мрежата след подаване с глава на Джон Тери.

Ливърпул постепенно изравни играта, макар че не създаваше положения. В третата минута на добавеното време гостите все пак изравниха. Фелипе Коутиньо получи пас пред наказателното поле от Роберто Фирмино и с прецизен удар от дъгата пред пеналта направи 1:1.

Лондончани изглеждаха по-активни след почивката, но в 74-ата минута получиха втори гол. След дълъг пас резервата Кристиан Бентеке с глава отклони към непокрития Коутиньо, който шутира от 15 метра, топката се отклони от тялото на Джон Тери и влетя в горния ляв ъгъл на вратата на Асмир Бегович.

Девет минути по-късно Джордън Айб получи в дясно и подаде в наказателното поле към Бентеке, който с удар по диагонала вкара за 3:1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията