Когато рекордите се превърнат в рутина

За Байерн ще е по-лесно срещу Арсенал в Лондон, отколкото в Бремен срещу Вердер

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 18 Окт 2015
0
212
Getty Images

След края на мача все още ясно се виждаше раната в бедрото на Роберт Левандовски. Полякът получи зловещ ритник от вратаря на Вердер Феликс Видвалд, но не получи дузпа.

Нападателят на Байерн обаче не изглеждаше ядосан от факта, че за първи път от август изигра мач, в който не вкара гол – неговият тим спечели „само” с 1:0.

„Най-важни са трите точки, а статистиките са на заден план”, каза Левандовски.

Спокоен бе и спортният директор Матиас Замер, въпреки че Байерн стана първият отбор в историята, стартирал в Бундеслигата с девет поредни победи. „Мен ме интересува много повече, че играхме отлично и след паузата заради националните отбори”, коментира последният германски носител на „Златната топка”.

Реално за мача с Байерн гостуването в Бремен бе само междинен етап към Шампионската лига. Във вторник вечер баварците гостуват на Арсенал. Личеше си, че погледите на звездите от Байерн са насочени повече към новата среща с Месут Йозил, Пер Мертезакер и компания.

„Винаги е хубаво да видим стари приятели – каза вратарят Мануер Нойер. – Англичаните са опасни, защото загубиха първите два мача.”

„Арсенал е по-силен от мястото в класирането си”, добави капитанът на баварците Филип Лам.

Със сигурност гостуването в Лондон ще е по-лесно за Байерн, отколкото в Бремен.

След четири поредни загуби и срещу най-силния тим в Германия Вердер се затвори с 11 души в наказателното поле. Не пое никакви рискове напред. А Арсенал ще е принуден да атакува. Затова и Байерн спечели само с 1:0 с деветия гол на Томас Мюлер през сезона.

„Не бе лесно да намерим пространство при толкова затворен съперник”, каза Пеп Гуардиола. Преди мача треньорът се оплака, че има само 13 полеви футболисти. Заради контузии отсъстват Франк Рибери, Ариен Робен, Кингсли Коман, Марио Гьотце – четири крила на Байерн. А за първи път Дъглас Коща остана на пейката в официален мач.

„Срещу Байерн не може да се правят никакви планове – призна треньорът на Вердер Виктор Скрипник. – Ако се отворим малко, ще бъдем разгромени. Не знам какво ще е бъдещето ми. Трябва Вердер са се промени в следващия мач срещу Борусия (Дортмунд), без значение дали ще съм на пейката.”

Думите на украинския треньор са пролем за Бундеслигата. За Байерн рекордите са се превърнали в рутина...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията