Възможност за реванш

За втори път тази година тимът ни се изправя срещу Франция

Анна Николова
Анна Николова 09:15 ч., 15 Окт 2015
0
413
Lap.bg

Българските волейболисти за втори път този сезон ще се изправят срещу Франция в решителен двубой.

В началото на юли тимът ни срещна „петлите” във финалната среща на Втора дивизия на Световната лига.

Резултати

Словения – Полша 3:2
България – Германия 3:0
Франция – Сърбия 3:1
Италия – Русия 3:0

Програма за полуфиналите

18.10, събота

17,45 ч. Италия – Словения

20,45 ч. България - Франция

Двубоят се игра във Варна, но бе спечелен от гостите, като успехът им даде право не само да се върнат сред най-добрите за следващия сезон, но и да участват във финалната фаза в Рио де Жанейро. В Бразилия Франция записа само едно поражение и логично триумфира като победител.

Три месеца по-късно двата състава отново ще бъдат съперници, но този път на полуфинал на европейското първенство.

Победителят ще спори за титлата, победеният ще се надява, че ще му стигнат силите да си тръгне поне с бронз.

„Франция е категоричният фаворит. През тази година те са отборът, който играе най-добър волейбол. Спечелиха Световната лига с един загубен мач. Победиха Италия и Сърбия и смятам, че са фаворити, но горещо се надявам с помощта на тази българска публика да изравним малко обстоятелствата”, призна капитанът на националния отбор Владимир Николов.

„Преди мача с Германия съпругата ми ми каза: Изживей момента, защото това може да е последният ти мач с екипа на България. Ние обаче спечелихме и аз ще имам още една възможност да се изправя пред тази публика. Пожелавам си медал”, откровен бе диагоналът, който в пореден двубой бе и най-резултатен за българския тим.

„Разбира се, че Франция е фаворитът. Те играят страхотен волейбол този сезон. Ние изпълнихме това, което си бяхме поставили като цел, но това не означава, че не искаме още. Не трябва да се изхвърляме, идват два много сериозни отбора, няма слаби отбори, но няма и отбор, който не можеш да победиш. Да, някой може да те превъзхожда в някой компонент, но не може да те бие 10 от 10”, категоричен бе селекционерът Пламен Константинов.

Той и отбора посветиха победата на посрещача Николай Пенчев, чийто втори баща почина след мача с Холандия от груповата фаза.  

„Мачът с Германия бе още един мач, който изиграхме като отбор. Изиграхме го най-вече заради големия мъж на игрището - Ники Пенчев. Това ни обедини допълнително, целият отбор игра и заради него. Той намери сили да играе днес и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е основно за него”, емоционално призна наставникът, който дълго време след края на двубоя не успяваше да успокои състезателя си.

„Не е важно колко нерви изхабих, всичко си заслужава. Най-добрият отговор се дава на игрището, другото са приказки и затова не ме интересуват провокациите. На полуфинала е друг мач, там отборът трябва да играе с удоволствие. Аз казах на момчетата, че не ми пука за резултата, от тях исках да си оставят сърцата на терена и те го направиха. Гордея се с момчетата, с тяхното желание. Съжалявам за някои, които не са с нас, но те продължават да са част от този тим. Поради травми не могат да са с нас, но мислено са с отбора. За в бъдеще ще са част от отбора. Всички са едно цяло”, категоричен бе наставникът.

„Атмосферата бе извънземна. Отборът на България играе на върха на своите възможности. Трябва да бъдем реалисти. Вярвам, че ще постигнем повече. Франция е един много силен отбор, който е много труден съперник за нас. Аз мисля, че няма какво да губим. Може да бъдем само печеливши”, призна либерото на тима Теодор Салпаров, който изгледа голяма част от двубоя срещу Германия от пейката заради контузията, получена срещу Холандия.

Полуфиналът срещу Франция ще се играе в събота от 20,45 ч.

Преди това един срещу друг застават голямата изненада на Евроволей 2015 Словения и другият домакин Италия. Късно снощи словенците, водени от италианската легенда Андреа Джани изхвърлиха от битката за медалите световния шампион Полша след успех с 3:2.

Италианците пък се справиха с последния носител на европейската титла Русия с категоричното 3:0.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията