Очакван съперник

Волейболистите ни отново срещу Германия

Анна Николова
Анна Николова 12:00 ч., 13 Окт 2015
0
336
lAP.BG

„Ще бъде тежко. Вече видяхме, че се изправяме срещу целия отбор, цялата зала, целия град и вероятното цялата страна. Но нямаме проблем с това, готови сме да покажем най-доброто от себе си“. Това обяви разпределителят на Германия Лукас Кампа след снощния мач с Белгия от плейофите на европейското първенство по волейбол, което се играе в България и Италия.

Бундестимът спечели с 3:0 и очаквано ще се изправи срещу тима на Пламен Константинов в битката за влизане в топ 4.

„От опит знам, че емоциите рядко водят до нещо положително. Емоциите са краткотрайни. Дори да си обладан от желание за мъст, трудно ще те държи три часа, колкото може да трае един мач. За мен концентрацията и яростта си противоречат“ , обясни пред gong.bg капитанът на българския тим Владимир Николов.

Програма за четвъртфиналите

София

17,45 ч. Словения – Полша

20,45 ч. България – Германия

Бусто Арсизио

17,30 ч. Франция – Сърбия

20,30 ч. Русия - Италия

Решителният сблъсък започва в 20,45 часа тази вечер, а билетите свършиха още в понеделник. Вчера обаче в интернет се завъртя и черна борса като цената на входния талон стигна 400 лева при нормална 6-25 лева.

Здравословните проблеми продължават да са най-големият проблем пред националния селекционер Пламен Константинов. Либерото на тима Теодор Салпаров не тренира и вчера и за участието му ще се решава час преди сблъсъка. По всяка вероятност обаче като титуляр на поста ще бъде Владислав Иванов, а Салпаров ще влиза като резерва в защита.

С контузия е и Николай Николов, от щаба обаче очакват да може да помогне на състава. Разпределителят Андрей Жеков вчера тренира с тима, но вероятно също ще остане сред резервите.

„В общи линии, едва ли може да се намерят слабости в отбор като Германия, мисля, че някои неща се потвърдиха от това, което бяха разучавали. Почти всичко тактическо, с което ги изненадахме, беше за първия мач.

Очаквам различен мач. Едва ли тактически ще може да се излъжем. Познаваме се добре. Едва ли ще е чак толкова тактическо надиграването. Може би ще зависи от това, кой ще изпълни по-добре своята игрова схема. При нас има настроение. Очакваме мача с нетърпение.

Има и един друг положителен фактор – българинът мрази повече, отколкото обича. Това мисля, че може и да ни помогне. В някои неща отстъпваме на Германия, но мисля, че може да го компенсираме със страст и емоции“, коментира пред БНТ селекционерът Пламен Константинов.

„Мисля че България показаха, че в момента са по-добри от нас. Поне последния път беше така. Ще бъде трудно пред всичките тези зрители. Но ако мислим, че нямаме шанс е по-добре да не влизаме в залата изобщо“, отсече в типичния си стил наставникът на Германия Витал Хейнен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията