Това Е краят на света

Пъстротата на Евро 2016 и класата на България показват, че футболът ни официално е аматьорски

Стефан Иванов
Стефан Иванов 12:10 ч., 12 Окт 2015
1
1817
Lap.bg

Това не е краят на света!

До възвишеното прозрение стигна Димитър Рангелов. Национал на България. Играе в славния Коняспор. Срещу Хърватия не можахме да разберем футболист ли е или статист. По-скоро второто.

Но Рангелов е само една тухла в стената, както се пее във великата песен на „Пинк Флойд“.

Ще му кажем – това Е краят на света, г-н Рангелов.

Под света нека да разбира българския футбол като цяло. Защото елементи като него, непостигнали нищо значимо в кариерата си, са олицетворението на нашата действителност.

За Юрген Клоп днес в Ливърпул казват, че прави от никакви футболисти световни звезди.

Но от всяка дърво свирка не става. Да, Димитър Рангелов бе в Борусия (Дортмунд), когато Клоп дойде за треньор. И го изгони. Запитайте се защо.

За друга славна родна звезда проблемът бил психологически. Говорим за Ивелин Попов, най-именитият от Петевата чета.

Гордо взелият си обратно капитанската лента не можа дори 90 минути да изкара на терена. Също пълна нула. Ще му припомним и на него. Когато Христо Стоичков играеше в Барселона (не в Спартак Москва), бе готов да убива на терена за България.

Включително и някой съотборник, ако не му подаде пас зад защитата на съперника. Но за това е Стоичков и затова има „Златна топка“. А Попето се гордее с един (полу)случаен гол, който щял да бъде избран за №1 в Русия. Голяма награда, няма що!

Като погледнем картината на Евро 2016, може да ни заболят очите от това колко е пъстра. От единия край на Европа до другия ще има отбори. Дебютантите Албания, Исландия, Северна Ирландия и Уелс са там!

Без да се замисляте, бихте ли казали друг извън Гарет Бейл, който да играе в тези отбори? Едва ли... Те не търсят края на света в Коня, а искат да бъдат откриватели на европейски висини. Там, във Франция, ще бъдат всички. Единственото сериозно изключение досега е Гърция, вероятно ще е и Холандия.

Но какво ни топли това? Когато от девет мача си победил само Малта и Азербайджан, официално можеш да се наречеш най-слабият отбор в историята на България. Тези футболисти трябва да бъдат зачеркнати от историята.

Историята не трябва да се забравя. България е играла на осем световни първенства, била е четвърти в света!

Не веднъж е побеждавала Германия, Франция, Аржентина, Италия, Холандия! България е била на осмо място в световната ранглиста на ФИФА! България е имала велики футболисти.

Това сегашните безхаберни ръководители, треньори и играчи никога няма да могат да го зачеркнат. Колкото и да се опитват.

Време е народът да си каже думата. Не конгресът на БФС, който от години е опорочен. В милата ни татковина има 28 професионални клуба.

А почти единодушно за Борислав Михайлов гласуват някъде около 800. Това е престъпление от общ характер.

Затова думата трябва да имат всички футболни фенове, а не изгладнели делегати, които вдигат ръка за по две пържоли.

Ако България е доволна от сегашното състояние на футбола ни, да продължава. Истината е, че единственото общо между Борислав Михайлов и Иван Славков е, че пият (пиеха) по много. Само че единият бе класа, а другият – пълна нула.

1 коментара

1 Yavor Karapachov 12.10.2015 14:58:29
4 0

Страхотна статия!

Твоят коментар:

Close Обратно към статията