Герд Мюлер болен от алцхаймер

Без неговите голове, Байерн още щеше да е в дървена колиба, твърди Франц Бекенбауер

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 07 Окт 2015
0
1384
Getty Images

Един от най-великите нападатели в историята на футбола е болен от алцхаймер. Байерн официално обяви драмата на легендарния Герд Мюлер.

На 3 ноември бомбардирът на нацията, както го наричат в Германия, ще навърши 70 години.

Мюлер е болен от началото на февруари, но всичко е било пазено в тайна.

„Молим за респект в това толкова тежко положение за Мюлер и семейството му – написа Байерн в официално съобщение. – Герд винаги е бил мъж на честта, за него феърплеят и приятелството са на първо място и заслужава да се бори с болестта, без да бъде притесняван.  Това е желанието не само на семейството му, но и на Байерн. Клубът ще помогне с всичко възможно.”

Франц Бекенбауер, почетният президент на баварците и негов бивш съотборник, веднага взе думата.

„Без головете на Герд Байерн никога нямаше да бъде това, което днес всички виждаме – каза Кайзера. – Ако не беше той,ш яхме да живеем в дървена къща, а не в палата на „Зебенер щрасе.”

Статистиките на Мюлер са просто убийствени. Между 1964 и 1979 година той вкара 533 гола в 585 мача за Байерн.

Стана европейски и световен шампион с Германия. За последно Мюлер работи като помощник-треньор във втория отбор на баварците. В момента не може да изпълнява длъжността си. Има забавяне в движенията и мисълта.

Състоянието му се е влошавало от седмица на седмица. Най-добрият му приятел е Ули Хьонес, влезлият в затвора президент на Байерн.

„Той плачеше, толкова е тъжно - каза Херман Герланд, бивш помощник-треньор в Байерн, който е един от близките хора на легендата и го посещава редовно. – Каза ми да предам много поздрави на вички футболисти. И особено на неговите момчета Томас Мюлер, Дейвид Алаба и Бастиян Швайнщайгер. Когато им каза имената, се разплака още повече.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията