Байерн мачка, Челси потъва

Изненадващи водачи в Италия и Испания и още акценти от европейския футбол в началото на сезона

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 07 Окт 2015
0
1089
Getty Images

Отмина първият етап от европейския клубен сезон, време е за първи равносметки.

ЧУДОВИЩНИЯТ БАЙЕРН МАЧКА НАРЕД

Шампионът на Германия безспорно е отборът, направил най-впечатляващ старт на сезона в големите пет европейски първенства. Играчите на Пеп Гуардиола мачкат съперниците наред както на домашния фронт, така и в Шампионската лига.

Левандовски vs Мюлер

11      мачове                 11

16      голове                 10

2        асистенции           1

52      мин. за 1 гол      81

„Баварците“ имат пълен актив в Бундеслигата, като унизиха повечето си основни конкуренти – Борусия Д и Волфсбург записаха загуби с по 1:5 на „Алианц Арена“, а Байер Л се отърва с „приличното“ 0:3.

Единственото петно върху съвършеното представяне на мюнхенския колос е поражението в мача за Суперкупата от Волфсбург, но както стана по-горе, отмъщението беше подобаващо.

В 12-те си официални двубоя досега Байерн е отбелязал 40 гола, а е получил едва 6.

Контузиите на Робен и Рибери – доскорошните безспорни лидери на „баварците“, вместо да попречат на тима, сякаш го направиха по-силен.

В тяхно отсъствие дуото Левандовски – Мюлер достигна някаква чудовищна ефективност при реализацията на головите моменти, новобранецът Дъглас Коща се превърна в машина за асистенции, а самочувствието на Гьотце видимо скочи.

Да не забравяме и солидното представяне на дефанзивния блок на отбора, както и невероятния процент на владеене на топката (средно над 70%). В момента в Европа просто няма отбор, който изглежда способен да спре Байерн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията