Нов провал за Григор в Азия

Българинът отпадна в първия кръг в Токио

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 06 Окт 2015
0
1435
GETTY IMAGES

Григор Димитров миксираше зрелищни отигравания с елементарни грешки и напусна турнира в Токио още в първия кръг, сразен от французина Беноа Пер.

Българинът се отърси от загубата на първия сет, за да изравни резултата, но в решителната част се предаде - 4:6, 6:3, 1:6.

Неприятният детайл от мача беше именно в третия сет, когато обезвереният Григор пропусна точка за връщането на ранния пробив, който допусна и видимо се отказа.

Езикът на тялото му говореше, че иска мачът по-бързо да свърши, а това едва ли се е харесало на Франко Давин, от когото се очаква отговор дали ще се обвърже с Димитров.

Григор предаде още първия гейм в мача с двойна грешка и до края на сета не стигна до нито една възможност за рибрейк.

Втората част бе различна. В две от първите три подавания на Пер Димитров повеждаше с 40:0 на ретур, но някак си не успяваше да пробие.

При 4:3 в своя полза българинът отново започна с три поредни точки в гейма на Пер и от десетата си възможност най-после успя да вземе сервис гейма му с цената на израняванета на резултата.

Гришо затвори трудно сета, но той завърши с изящен минаващ удар и всичко в този момент подсказваше, че обратът е възможен.

Димитров имаше брейкбол още в първия гейм на решителната част, но след това се срина. 

С нова двойна грешка българинът изостана с 0:30 в подаването си, а при 0:40 отрази първия брейкпойнт, но с непредизвикана грешка от форхенд пробивът стана факт. Пер затвърди с гейм на 15 и вече водеше с 3:0.

Григор се добра до 40:40 с невероятен бекхенд пасинг шот и дори имаше но брейкпойнт при 1:3, само че французинът отново вкара хубав първи сервис, атакува мрежата и запази аванса си за 4:1.

Това беше и краят. Димитров буквално подари гейма си за 5:1 в полза на Пер, след което французинът приключи двубоя и във втория кръг ще играе с Маркос Багдатис.

Следващият турнир, на който Димитров е подал заявка за участие е започващият в понеделник "Shanghai Rolex Masters" с награден фонд $7,021,335, където няма да бъде сред поставените тенисисти в основната схема.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията