Роберт Левандовски: Не мисля за рекорда на Герд Мюлер

Всяка година искам да ставам по-добър.

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 06 Окт 2015
0
767
Getty Images

Роберт Левандовски се превърна в най-актуалния нападател в света през новия сезон, след като вкара девет гола в три мача.

Пред 27-годишния поляк обаче има много постижения, които могат да бъдат преследвани. Левандовски даде интервю пред официалния сайт на Бундеслигата.

- С какво Байерн победи Борусия с 5:1?

- През първото полувреме Борусия игра много силно, но въпреки това ние вкарахме два гола. След почивката бе различно. В защита бяхме перфектни, не позволихме нито веднъж да ни застрашат. А когато стреляхме във вратата на Борусия, почти винаги вкарвахме. След като резултатът стана 3:1, вече бе ясно кой ще е победителят.

- Третият гол, който вие вкарахте, реши дербито. Как го изживяхте?

- Получих един удивителен пас от Джером Боатенг. В първия момент въобще не видях топката, но продължих да тичам. Успях да я отиграя и пусна покрай вратаря. Тогава вратата остана абсолютно празна, а аз бях срещу нея.

- Боатенг асистира и за първия гол в мача на Томас Мюлер. Как го прави?

- Той много обича да тренира подавания по над 50 метра. Очаквайте още много такива ситуации в мачовете на Байерн.

- Как успяхте да вкарате девет гола за три мача? От отбора ли зависи или от вашата лична форма?

- И от двете. Вкарах два гола, но по време на мача никога не съм ги броял. Не съм се питал „Колко пъти отбелязах?” Много по-важно бе да спечелим точките. Знам, че с головете си помагам на отбора. Но ние вкарваме, печелим или губим заедно. Не е по отделно.

- С 12 гола за осем кръга изравнихте рекорда на Герд Мюлер от 1968 година. Тогава той завърши сезона с 40 гола. Цел ли е това за вас?

- Прекалено е рано да мисля затова и не мисля.

- Във формата на живота ли сте?

- Всяка година искам да ставам по-добър. Всички очакват от мен да вкарвам голове, а аз искам да стана по-добър футболист. Головете са един аспект от футбола. По-важно е цялостната игра на отбора и победите.

- Какво означава победата над Борусия за сезона на Байерн?

- Много. Когато играем на „Алианц Арена” и ни върви, ще е тежко за абсолютно всеки съперник. До края на сезона обаче остават много мачове. Без значение с колко точки водим в класирането, трябва да даваме газ. Не трябва да повторим грешките от миналите сезони. Тогава в най-важните моменти бяхме в слаба форма. Трябва да сме топ и в 12-ия, и в 25-ия кръг. Знаем къде сбъркахме миналия сезон. Затова ще бъдем по-добри.

- Как се чувствахте срещу бившите колеги от Борусия?

- Още поддържам връзка с някои приятели от Борусия и много се радвам, че този сезон отборът се представя по-добре. Стискам палци отборът да спечели Лига Европа. Когато обаче Борусия е съперник на Байерн, няма място за симпатии.

- Сега ви предстоят мачове за Полша срещу Шотландия и Ейре. Какви са целите ви там?

- Трябва да се класираме за европейското първенство. Първите мачове са най-важни. Нека ние да победим в Шотландия, а Германия да спечели срещу Ейре и всичко е ясно. Няма лесни мачове. Трябва всеки двубой да играем с пълни сили.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията