Червено-черен ад

Как Милан удари дъното (и) при Михайлович

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 05 Окт 2015
0
734
Getty Images

ПАСИВНА ХАЛФОВА ЛИНИЯ

Да започнем с Монтоливо, който за пореден път бе повикан в националния отбор на Италия. Той прави, каквото може, опитва се да връзва играта на Милан. Едва ли има смисъл обаче да се очакват от него някакви голови изригвания. Това никога не е била силната му страна.

Но в отбор с претенциите на „червено-черните“ е редно да се иска нещо повече от вътрешните халфове що се касае до включванията в атака и реализаторските умения.

Бертолачи и Кучка също не са се отличили с нищо подобно от началото на сезона – това звено на „росонерите“ не е отбелязало нито един гол. А какво става при съперниците? Пянич (Рома) – 3 гола, Алан (Наполи) – 3 гола, Базели (Торино) – 3 гола...

Подобно на ситуацията в защита, в средата на терена Милан също влачи доста баласт, като се започне от Поли и Ночерино и се стигне до Хосе Маури и Сусо. А Де Йонг и Хонда, когато излизат на терена, ни карат да съжаляваме за онези, които остават на пейката.

И тук истината за трансферната политика на клуба е доста болезнена. В края на краищата Кучка и Бертолачи бяха привлечени от Дженоа. За качествен скок нагоре се искаше нещо повече.

На Милан му липсваше истински лидер в средата на терена, но такъв така и не беше привлечен.

ПРИЗРАЧНО НАПАДЕНИЕ

Така стигаме до най-неочаквания проблем. Карлос Бака и Луис Адриано имат на сметката си общо 4 гола. За сравнение, Игуаин и Инсине от Наполи вече имат по 5, тоест общо 10.

Бака е хищник от пеналта (който, изглежда, междувременно е забравил да хапе). Луис Адриано е по-щедър към съотборниците си, но често действа самонадеяно.

От двете „звездни“ попълнения в атака се очакваше много, но явно двамата нападатели също са били надценявани.

Със сигурност показаното от Бака и Адриано до момента е твърде, твърде недостатъчно, не само като отбелязани голове, но и като присъствие на терена и личностни качества.

И тук единствената реална алтернатива беше привлечена „на пожар“ в последния момент: Балотели. Останалите? Менес още дълго няма да излезе от лазарета, Нианг е аут от самото начало, а Черчи е в отвратителна форма.

Плюс две фалшиви „фалшиви деветки“ – Хонда и Бонавентура...

Източник: Гадзета дело Спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията