Твърдото сърце на Специалния

Моуриньо не се притеснява да изгони легенди, когато трябва да постигне своето

Sportinglife
Sportinglife 15:15 ч., 29 Сеп 2015
0
388
GETTY IMAGES

Един мъж от западен Лондон отдели един час, за да посети музея на стадион „Драгао“ в Порто.

„Фантастично, абсолютно фантастично – каза той. - След този час сърцето ми на противник омекна. Сега трябва да се върна в хотела и сърцето ми пак да се вледени.“

Думите са на Жозе Моуриньо. Специалния. Човекът, за когото светът чу именно заради Порто. През 2004 година с португалските „дракони“ съвсем изненадващо той спечели Шампионската лига. Довечера Моу отново се събира с тях, но трябва да ги побеждава.

Като треньор на Челси. За трети път в кариерата му се случва подобно нещо – да играе в евротурнирите срещу Порто.

„От 2007 година, когато играхме с Челси тук, не съм идвал. Дори не и за ваканция“, каза Моуриньо.

Очаква се, че феновете на Порто ще отдадат заслужения респект към треньора, който преди 11 години спечели финала на

Шампионската лига с 3:0 срещу Монако на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен. Това беше денят на Жозе, който го направи специален.

До днес в родната Португалия го наричат просто „Зе“, което означава Малкия. Лидерите на агитката на „драконите“ още са влюбени в Моуриньо. А и той като че ли не иска да побеждава своята любов – веднъж загуби с 1:2 от Порто, после направи 1:1.

Днес обаче Моуриньо е изправен пред кръстопът. Нищо чудно ако лошите резултати на Челси продължават, той за втори път да бъде уволнен от Роман Абрамович. Едва ли мачът с Порто е преломната точка, но след измъченото 2:2 с Нюкасъл, може би е от особено значение. Специално значение.

Челси има футболисти, които са шампиони. А Моуриньо няма проблем да им покаже вратата. Такива бяха Петер Чех, Рикардо Карвальо, Дидие Дрогба и Клод Макелеле.

Сега в същата ситуация могат да изпаднат Еден Азар, Сеск Фабрегас, Оскар или Неманя Матич. „Проблемът не е нито тактиката, нито формата им“, каза Моуриньо. Ами тогава? Твърдото сърце на Жозе трепва единствено, когато има или няма успехи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията