Литекс ще показва шампионски амбиции на омразен съперник

Любко Петрович успя да победи Лудогорец, а може ли го и Лаурениу Регекампф

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 26 Сеп 2015
0
282

Завъртането на срещите между елитните отбори започва с едно дерби на омразата. Лудогорец приема Литекс, след като по оста Разград – Ловеч се е сипел огън и жупел. Последните шест шампиона на „А” група не могат да разделят трона на провинциален футболен крал. А факт е, че вече четири години това е Лудогорец.

В първия кръг на сезона Литекс срази Лудогорец в третия дебют на Любко Петрович. Оказа се, че сърбинът е само за два месеца в Ловеч по предварителна договорка. След напускането му тимът не играе толкова силно и сега ще видим дали Лауренциу Регекампф има сили да повтори същия успех.

А това вече би означавало ясно изявени шампионски амбиции. Литекс води на Лудогорец и по треньорски смени. Сезонът почна с Красимир Балъков, последва престой на събрина, а сега и на румънеца. В Лудогорец изгоиха Бруно Рибейро, за да дойде Едуард Ераносян. Кой знае каква промяна в играта няма.

Мачът е напълно непридвидим. Лидерите в „А” група не са били убедителни отдавна. Затова всички развои са логични и възможни.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 20 ч по Диема спорт

Черно море – Пирин

В първия кръг тимът на Никола Спасов чака до последната минута и гол на Матиас Курьор, за да изравни за 1:1 в Благоевград. Тогава новакът Пирин остави добро впечатление и надежди, че няма да е бушон на „А” група. В следващите осем кръга обаче „орлетата” стигнаха само до още две ремита и единствени са без победа. Черно море се утвърди като домакински отбор и Пирин едва ли ще е особено препятствие.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 16,15 чпо Диема

Монтана – Берое

Отборът на Ферарио Спасов направи 0:0 в първия кръг в Стара Загора и показа, че може да играе интересна роля в елита. След това Монтана показа още няколко силни игри и тръгна надолу. Берое пък стартира по-бавно, набра скорост и сега влиза в мача след загуба с 0:2 от Левски на „Герена”. По-притеснително е, че старозагорци не показаха почти нищо на терена. Петър Хубчев умее да „прибира” Берое в защита и да контраатакува успешно. Често един гол е достатъчен.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16,15 ч по Диема спорт 2

Локомотив (Пд) – Славия

На „Лаута” бе турбулентно през седмицата. На „иди си, ела си” игра реалният треньор Христо Колев-Бащата. Накрая криеницата завърши с прегръдки и ново попълнение – петкратния шампион ЦСКА и Лудогорец Емил Гъргоров. Въпреки това Локо до края ще си е близо до зоната на изпадащите, а Славия като никога се е прицелил към върха. Но „белите” загубиха неочаквано от Спартак (Плевен) за купата.

Протноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по Диема спорт 2

Левски – Ботев

Тези мачове традиционно са сред най-горещите в българския футбол. Исторически Ботев е един от най-неудобните съперници на „сините”. Но в момента Левски лети с три поредни победи, а успехът с дузпи над Поморие за купата демонстрира и характер на „Герена”. В първия мач в Пловдив двата отбора направиха реми. Левски вече ще знае развитието на дербито в Разград, което би могло да го изстреля и на второ място в класирането.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в понеделник от 20 ч по Диема спорт 2

Левски – Берое под 2,5 (2:0)

Литекс – Черно море 1 и под 2,5 (1:0)

Лудогорец – Ботев 1 и над 2,5 (2:1)

Локомотив (Пд) – Пирин 1 и над 2,5 (2:1)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията