Идва ли спокойствието за Григор Димитров?

Ако нещата потръгнат с Давин, ще очакваме нови успехи

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 25 Сеп 2015
0
1531
Getty Images

Двамата се отправят на изток, където българинът започва азиатското турне в Куала Лумпур.

Следва турнирът от категория ATP 500 в Токио и Мастърсът в Шанхай. След надпреварата в японската столица се очаква и решението. То може да не е окончателно, но поне ще се знае дали Димитров ще приключи годината под ръководството на аржентинеца, тъй като след Азия идват три европейски турнира в зала - Стокхолм, Базел и Париж.

Показателно за реномете на Франко Давин е, че той бе сред опциите за треньор на Анди Мъри и Кей Нишикори, но в крайна сметка реши да продължи сътрудничеството си с Дел Потро.

Голямата новина около Григор идва в доста деликатен момент. Още се коментира решението му да пропусне мача с Унгария от турнира за купа "Дейвис". По този повод мениджърът на звездата Георги Стоименов разпространи изявление.

"Григор е спортист на световно ниво в един тежък конкурентен спорт и това е изискващо, много задължаващо и носи със себе си много отговорности. Той е такъв именно защото от години работи професионално, с екип от специалисти, като дейността му е планирана и решенията, които взима са подчинени на целите, които той и екипът му си поставят.

Намирам за крайно непочтено всички проблеми на българския тенис да се хвърлят върху Григор. Не е ли парадокс всъщност, най-добрият, този, който е положил най-много и най-ефикасни усилия, да носи отговорност за много хора по веригата, които с години не вършат работата, за която са избрани, и за която получават финансиране от държавата?

Нормалното отношение и култура изисква да уважим решението на Григор, защото най-вероятно то е добре премислено. Ясно е, че ако България се беше класирала в 1-ва Група на Евро-африканската зона тенисът в България нямаше да е на по-добро ниво.

Димитров играе за България във всеки свой мач. Това, че Григор е играл за България за купа Дейвис в Люксембург за да представлява България на Олимпийските игри в Бразилия е нещо много хубаво, а не лошо.

Това, че е първият Български спортист класирал се за Олимпиадата трябва да бъде уважено. На тези олимпийски игри той ще представлява именно България. Имаме още много отговорни решения пред нас. Тежките времена изискват тежки решения", пише Стоименов.

Времената наистина не са леки за родната звезда, а сега предстои още едно решение, от което може да зависи цял период от кариерата на Гришо.

Ако сътрудничеството му с Давин премине на постоянна база, неминуемо ще дойде и успокоението. А спокойствието беше от нещата, които най-много липсваха на Димитров през отиващия си сезон. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията