Левандовски би рекорд на Мартин Петров

Полякът вкара пет гола за 9 минути на дербито Байерн – Волфсбург (5:1)

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 23 Сеп 2015
0
1337
Getty Images

Сухата статистика говори – Левандовски вкара пет пъти от първите си девет докосвания на топката. Освен това спечели 78 процента от единоборствата.

Историята на Бундеслигата казва още нещо – никога футболист, влязъл като резерва, не се бе разписвал повече от три пъти.

Също така никога Байерн не бе губил в мач от седмицата на Октоберфест – имаше само три ремита.

„Какво да кажа? Един нападател от световна класа ни вкара пет гола, а можеше и седем -  призна Дитер Хекинг, треньорът на Волфсбург. – Това наистина не трябваше да се случва. През първото полувреме играхме добре и подложихме Байерн на натиск. Но когато за 50 секунди не само ти изравнят, но и ти поведат, умираш.”

За Левандовски остана още един рекорд, който не успя да подобри.

На 17 август 1977 година Дитер Мюлер стана единственият футболист в Бундеслигата, който вкара шест гола в един мач – при 7:2 на Кьолн срещу Вердер.

„Направо е невероятно! Пет гола! – възкликна Гуардиола. – Такова чудо не съм преживявал нито като футболист, нито като треньор. За самочувствието на Роберт и за бъдещето на Байерн този ден е много важен.”

„Левандовски ми напомни на Герд Мюлер – рече вицепрезидентът Карл-Хайнц Румениге. – Винаги е на правилното място в правилното време. Жалко, че не успя да вкара и шести гол.”

В същото време приказката на Инголщад приключи.

За първи път в дебютния си сезон в Бундеслигата отборът загуби – 0:1 у дома от Хамбургер. Фаталният гол падна чак в 87-ата минута, вкара го Михаел Грегорич.

Дармщад обаче се върна на победния път и остана само със загубата от Байерн.

Сега тимът спечели с 2:1 у дома срещу Вердер. „Бременските музиканти” откриха резултата чрез Арон Йохансон, но Сандро Вагнер обърна двубоя – първо от дузпа и после победно в 84-ата минута.

С два гола на босненеца Ведад Ибишевич Херта подчини Кьолн с 2:0 у дома.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията