Моуриньо не обвинява играчите на Челси

Специалния с поредното си объркано и накъсано изказване след загуба

Sportinglife
Sportinglife 12:35 ч., 13 Сеп 2015
0
411

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново отказа да обвини играчите на шампиона във Висшата след поредната грешна стъпка – загуба с 1:3 срещу Евертън на „Гудисън парк” вчера. Така Челси записа най-лошия си старт в английския елит от далечната 1988 година.

Резервата Стивън Нейсмит потопи Челси с три гола, а феновете на Евертън започнаха да скандират по адрес на Моуриньо „Утре сутрин ще те уволнят” – за Специалния това е най-лошия старт на сезон в цялата му кариера. От друга страта Нейсмит успя да рестартира кариерата си в Евертън, след като една не напусна клуба в последния ден от трансферния прозоцец, като в крайна сметка остана.

Но поставения под напрежение португалец отново заяви, че въпреки, че не е доволен от резултатите, вината за слабото представяне не е на звездите, които са на терена.

„Аз съм шампион, нашите играчи са шампиони, не играем толкова лошо, колкото показват резултатите, но във всеки отделен мач има по нещо, което е срещу нас – заяви Моуриньо пред BT Sport. – Трябва да се справим с това, тъй като във футбола най-важни са резултатите. А нашите резултати в момента са твърде лоши.

„Не обвинявам играчите ми, но не обвинявам и себе си – допълни португалецът. – Не приемам тези резултати, аз съм отговорен за отбора, не съм доволен от ситуацията и не съм доволен от себе си.

„Аз съм на страната на футболистите, не мога да съм против тях, не мога имам лоши чувства към тях или да им се сърдя. Работата с тях ме прави щастлив. Щастлив, че утре отново ще работим заедно, ще тренираме и ще се готвим за следващия мач.

„Съжалявам, но докато някой друг не спечели титлата, ние сме шампиони – обясни Специалния в типичния си стил. – Мисля, че се справям добре, не чувствам напрежение. Съдиите са под голямо напрежение, не аз. Но това са най-лошите резултати в цялата ми кариера. Не съм доволен, но се справям добре в тази ситуация. Приоритетът ни е да продължим да се трудим упорито, играчите да достатъчно разочаровани от представянето си.

„Не заслужаваме такива резултати. Това, което най-много ме притеснява е, че всичко се обръща срещу нас. Правим грешки и на секундата получаваме наказание за това.

„Аз съм подходящият човек да води Челси. Не мисля, че има някой по-подходящ от мен. Титлата? Не знам. Това не зависи само от нас.”

Манчестър Сити е начело в Англия с пълен актив от 5 победи от 5 мача, а Челси е все още с 4 точки, на 11 зад състава на Мануел Пелегрини и мнозина специалисти са на мнение, че селекцията на Моуриньо просто ще изпадне от сметките за титлата след още два-три подобни мача.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията