БФС - гущерче на сянка

Кой разреши мач в най-голямата жега и с каква цел?

Sportinglife
Sportinglife 10:25 ч., 31 Авг 2015
1
1296

Под дебелите сенки на достолепните сгради на улица "Иван Асен II" се крие едно гущерче, което много обича да не се излага на припек.

БФС - съкращението, което управлява футбола ни, грижи се за своите членове и субекти, с които обича да се пъчи, отстоява нуждите им, защитава интересите им...

В неделя гущерчето си дремеше в дебелите сенки, докато в 15,30 ч - най-топлата част на един типично топъл августовски ден в София, имаше мач.

Да, от "В" група беше. Не беше Шампионска лига, нито пък среща на отбора с трибуна "Моци", към който има повече гальовност и толеранс, отколкото от английската кралица към любимите и лабрадори.

Е не беше чак толкова изискан мача, но пак се очакваше да го посетят няколко хиляди души. И 22-ма да играят долу, на терена, в жегата под 33-градусовия пек (толкова измериха в началото на мача).

В случая здравето на футболисти и фенове очевидно няма значение.

Нищо, че в разпоредбите на ФИФА и УЕФА е записано, че то е на първо място, когато се определят начални часове на мачове.

ФИФА имаше сериозни проблеми с такъв казус миналото лято, когато няколко организации на фенове съдиха централата за началните часове на мачове от световното.

В неделя след края, играчите и треньорите на ЦСКА и Ботев (Ихтиман) започваха изявленията си с това - в такова време не може да се диша, камо ли да се играе футбол. Добре, че някой не припадна.

Мачът на ЦСКА бе от 15,30 ч съвсем неслучайно. Както и предстоящ двубой на армейците след седмица ще е от 14,15 ч.

Една телевизия трябваше да предава вчера, заради нея бе изметен часа на срещата от обичайния за "В" група - 18.

По принцип лафът "който плаща той поръчва музиката" е пълнокръвно валиден за футбола и наистина телевизиите определят часови пояси на много места по света.

Но не и когато не са платили и лев за тв права и предават просто имиджово срещите, от което нито отборите имат финансова изгода, нито БФС.

Защо тогава гущерчето от "Иван Асен II" не се намеси и не предотврати откровената подигравка (опасна за здравето) с няколко хиляди плюс 22-ма?

Да не би тази телевизия и новият и собственик да имат силно влияние върху гущерчето?

Защото пари за правата определено не дават...

И изобщо - не е лошо гущерчето и неговата глава, позната на всички със своят любим прийом да изчезва от сцената точно, когато в родния футбол ври и кипи, да отговори на някои въпроси най-накрая.

Как се взимат решения в неработни дни - справка, СТК за картотеки на отбори?

Как се намаляват наполовина глоби за расизъм - ако няма расизъм не трябва ли да падат, а ако има - това полурасизъм ли е?

Просто някой трябва да започне да отговаря на въпроси, които постоянно изплуват в медиите.

Защото иначе остава впечатление, че гущерчето е на сянка в повече от един смисъл на думата.

1 коментара

1 Теодор Стефанов 31.08.2015 14:06:29
1 3

Анонимна статия в "постоянно изплуващите с въпроси медии" , приканва "гущерчето което е на сянка", да отговаря на въпроси? Еми уважаеми г-н търсещ справедливост журналисте, поне се представете и застанете с ИМЕТО си пред НАС, вашите читатели и въпросите които задавате... драги! Хубави теми повдигате, от същата сянка в която стои гущерчето.....

Твоят коментар:

Close Обратно към статията