Балотели гледа първата победа на Милан

Новите звезди в атаката Карлос Бака и Луис Адриано потопиха Емполи

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 30 Авг 2015
0
343
GETTY IMAGES

Двамата нови нападатели Карлос Бака и Луис Адриано вкараха по един гол за първата победа на Милан през сезона – 2:1 над Емполи на „Сан Сиро”.

А Марио Балотели изгледа двубоя от резервната скамейка, след като се завърна под наем от Ливърпул. Успехът бе първи за Милан при новия треньор Синиша Михайлович, който падна с 0:2 на старта на сезона от Фиорентина.

„Едиственото, което си струва да се вземе от този мач, са точките и нищо повече – отсече сръбската легенда. – Играхме добре до изравнителния гол на Емполи и след това блокирахме. Футболистите изглеждаха твърде уплашени. Не знаеха как да реагират. Трябваше да загубим този мач. Спечелихме го само заради двамата ни нови нападатели, които сами създадоха и вкараха головете.”

След паузата заради националните отбори Милан го чака голямо изпитание – срещу градския враг Интер. Именно в школата на „синьо-черните” израсна Марио Балотели, а тогава се чака вторият му дебют за „росонерите”. В Интер също Михайлович изкара четири години – първо като футболист, а после като помощник-треньор.

Карлос Баса откри резултата за Милан, след като получи отличен пас в коридор. Но след това колумбиецът, дошъл за 30 милиона евро от Севиля, направи всичко сам до удара във вратата.

За първи път от началото на сезона играч на Милан улучва вратата след 112 минути игра. Рикардо Сапонера изравни, вкарвайки на своя бивш тим. В 69-ата минута бразилецът Луис Адриано, привлечен от Шахтьор (Донецк), узакони победата. Емполи остава на дъното в класирането, след като и в първия кръг на Серия А падна – 1:3 от Киево.

За първи път в историята си Сасуоло е лидер в италианското първенство. В една третия си сезон в елита малкият тим спечели с 1:0 локалното дерби срещу новака Болоня и има шест точки от 2 мача.

Антонио Флоро Флорес вкара златния гол в 87-ата минута. Нападателят вече има три попадения в три двубоя – разписа се за купата, както и при 2:1 над Наполи в първия кръг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията