Десет нови диаманта на Бундеслигата

Те са бъдещето, вече посягат към титулярни места в клубовете си

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 28 Авг 2015
0
1497
Getty Images

Джошуа Кимих (Байерн, 20 години)

Баварците платиха 9,5 милиона евро за него на Щутгарт, а Бастиан Швайнщайгер го посочи за директен негов заместник в дългосрочно бъдеще. Какво повече да кажем?

Кимих трябва сериозно да се потруди, за да влезе в толкова силен първи състав на Байерн този сезон, но получи ли шансове, не се съмнявайте, че ще ги хване с две ръце.

Титуляр за Германия до 21 г.

Феликс Плате (Шалке, 19 години)

Това хлапе влезе смело в дебюта си през февруари, който бе срещу... Реал Мадрид в Шампионската лига! В 33-ата минута Клаас Ян Хунтелаар се контузи и Плате се появи на терена.

Сега е резерва, но вече играе за Германия до 20 г. и в клуба му очакват големи неща от нападателя.

Марк Щендера (Айнтрахт, 19 години)

Преди 2 години изигра първия си мач като титуляр в Бундеслигата, а нямаше 17. Днес се вижда като основен играч на Антрахт, въпреки че не е започнал и двата мача за сезона досега.

Причината - получи по-дълга почивка след световното до 20 г. Атакуващ полузащитник, поразително напомнящ на стила на Анди Мьолер, Щендера игра за Германия във всички възрасти от 15 до 21 г. Йоги Льов го следи.

Тимо Баумгартл (Щутгарт, 19 години)

Академията на клуба работи безотказно, като само това лято Антонио Рюдигер замина за Рома, а Кимих - за Байерн.

И сега Баумгартл ще получи шанс за изява, и то в сърцето на защитата. Там играеше Рюдигер... Германия също вече го привика под знамената, играе за тима до 20 години.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията