Приемлив жребий за Григор, най-тежко за Сесил от българите

Пиронкова започва с Мона Бартел

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 27 Авг 2015
0
828
GETTY IMAGES

Жребият за US Open бе благосклонен към Григор Димитров, който обикновено няма подобен късмет.

Но колкото и приемливо да изглежда името на Марин Чилич за евентуален съперник в третия кръг на надпреварата, не бива да се подценява фактът, че хърватинът е последният шампион в Ню Йорк.

Иначе Григор започва срещу квалификант, а при победа ще се изправи срещу Михаил Кукушкин или Йен Хсун Лу.

При нов успех идва ред на Чилич.

Ако българинът успее да детронира и шампиона, най-сериозното име преди четвъртфинала е това на Давид Ферер, който до последно беше под въпрос заради травма.

За евентуално място на полуфиналите, Григор може би ще трябва да мине през Кей Нишикори, финалист на "Флашинг Медоус" от миналия сезон.

Най-сериозното име в квалификациите е това на французина Пол-Анри Матийо, който стартира квалификациите срещу германеца Тобиас Камке.

Матийо е поставен под №1 и ще има поне два мача преди евентуално да се изправи срещу българина. Под №2 в схемата на квалификациите е поставен германецът Александър Зверев, една от изгрявашите звезди в тура.

Новак Джокович и Рафаел Надал са в една четвъртина и могат да се срещнат още на четвъртфиналите.

Световният №1 потегля срещу Жоао Соуза. Рафа пък ще започне с един от най-обещаващите младоци в тура - Борна Чорич. Хърватинът е най-младият представител на Топ 100.

Вторият поставен Роджър Федерер започва с Леонардо Майер.

На четвъртфиналите Маестрото може да срещне Томаш Бердих. В третата четвъртина потенциалният четвъртфинал е Стан Вавринка срещу Анди Мъри. Британецът стартира срещу скандалния Ник Кирьос.

При жените Сесил Каратанчева стартира срещу швейцарката Белинда Бенчин, а Цветана Пиронкова ще се изправи срещу германката Мона Бертел.

Каратанчева и Пиронкова имат гарантирани по 39.5 хиляди долара от наградния фонд и 10 точки за първия кръг.

И докато Каратанчева и Бенчич играят за първи път помежду си, то Пиронкова вече е губила от Бартел. Това се случи през 2013 година на твърдия корт в Хобарт, Австралия.

Мария Шарапова е в половината на световната №1 Серина Уилямс и двете могат да се срещнат на полуфиналите.

Това развитие на жребия едва ли ще се понрави на рускинята, която все още лекува контузия в левия крак и със сигурност е искала да избегне голямата си съперничка до самия финал, ако е възможно.

На четвъртфиналите пък потенциална съперничка на Маша е Ана Иванович.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията