Гари Невил сложи "черен печат" върху Венгер, Йозил и Санчес

"С тези футболисти Арсенал не може да стане шампион", смята той.

Sportinglife
Sportinglife 14:15 ч., 25 Авг 2015
0
1880
Sky Sports

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ анализатор и телевизионен коментатор Гари Невил постави под съмнение отборния принос на звездите на Арсенал Месут Йозил и Алексис Санчес в дербито с Ливърпул в понеделник на "Емиратс".

Двата отбора завършиха при нулево равенство, а Йозил и Санчес определено не помогнаха много на домакините.

По-притеснителното е, че отборът на Венгер не успя да отбележи в пети от последните си 6 мача от Висшата лига. Невил е убеден, че нападението на лондончани изневерява в най-важните моменти.

"Те са фантастични играчи, но поемат ли отговорност? Не. Не мисля дори, че някога съм виждал Йозил да се нагърбва със задачи, подчинени на целия отбор. Гледал съм му добри мачове, в които подава и асистира, но головете му не стигат", убеден е Невил.

"Алексис е бърз и здрав, но това не е достатъчно. Петер Чех бе единственият опитен отзад. Опитът бе в предни позиции при Жиру, Санчес и Йозил, но те не са този тип играчи, които да поемат отговорности. Изненадан съм от владението на топката, което показа Арсенал. Футболистите на домакините постоянно преотстъпваха инициативата с грешки."

Невил постави въпроса и защо Венгер вече 11 години не иска да залага на мощни полузащитници.

"Мисля, че той свърши отлична работа за парите, които похарчи, но от друга страна най не съм съгласен и не приемам типа играчи, които привлече след титлата през 2004 година. Няма вече такива като Патрик Виера, Жилберто Силва, Еду, Киоун, Сол Кембъл, Тони Адамс. Все бойци", отбеляза Невил.

"Изведнъж новопривлечените през периода 2004-2009 се оказаха такива играчи, които не могат да те изведат до титлата."

"Силните характери и силните физически футболисти те дърпат напред. Независимо дали става въпрос за Блекбърн или Манчестър Сити с Яя Туре и Венсан Компани. Профилът на играчите се промени и това е нещото, което не ми изглежда добре."

"Имам страхотен респект към Арсенал като футболен клуб. Арсенал е фантастичен отбор, а работата на Венгер е забележителна. Но не мога да си обясня защо не се привличат играчи, които в съчетание с настоящия талант да могат да изведат отбора до титлата.

Това е един огромен черен печат върху Венгер. Защо мениджърът не забелязва и не работи върху този проблем? Те не могат да станат шампиони с настоящия състав. Няма как да се случи", завърши Невил.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията