Декларации и революции

Как ЦСКА разпали, вместо да загаси политическия огън на стадиона

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 22 Авг 2015
0
4834

Някой в ЦСКА написа декларация.

Кой точно - не стана ясно. "От ръководството" - така бе подписана.

Защо бе написана обаче е кристално ясно на всеки, чиято глава не е заровена в пясъка на ежедневното блаженство с Биг Брадър и "по една ракия преди лягане".

Да не се скандира срещу фигури от обществения и политически живот.

На последните поне 4 мача на ЦСКА скандиранията срещу премиера Бойко Борисов стават отчетливи, мощни и кънтящи.

Оформя се нов фронт, какъвто имаше срещу припознатия за враг политик и преди няколко години, по времето на управлението на "Титан".

Декларацията на ЦСКА:

"Ръководството на ЦСКА е безкрайно благодарно за вашата безрезервна подкрепа, която оказвате в най-трудния момент от историята на славния ни любим отбор.

ЦСКА е повече от клуб, но никога не е участвал и няма да участва в политически акции. Призоваваме всички запалянковци да продължават да идват на стадиона, да подкрепят отбора, да пеят песните и все така да бъдат 12-ият играч на ЦСКА.

Но ние - ръководството, играчите и служителите в клуба, ви молим да не намесвате в скандиранията си имена от обществено-политическия живот на страната.

Подобни действия не са част от великата идея ЦСКА и няма как да бъдат!"

Съвсем ясно е, че когато викат 10 души, това е лична инициатива, а може би дори организирана провокация.

Когато обаче викат стотици, а и хиляди, както се вижда от видеата из социалните мрежи и каналите за видеосподеляне, заснети на мачовете на ЦСКА през сезона, това е спонтанна реакция.

Всеки, който отваря гърло и обижда с мощно скандиране някого, вероятно си има причина за това.

Феновете на не един отбор реват от трибуните по адрес на Борислав Михайлов, защото усещат различно отношение, двоен стандарт и както още искате да го наречете, откъм БФС към техните тимове.

Феновете на ЦСКА явно не харесват това, което Борисов прави (или не прави) около техния клуб.

Премиерът няколко пъти за последните 4 години изтъква колко е направил за "червените", въпреки че открито се афишира за левскар.

Само дето ако си от ЦСКА ти е трудно да приемеш, че вкарването на фирмата за сметопочистване с неадекватните и босове като ръководители на футболния клуб, е някаква помощ.

Именно "Титан" е основната причина ЦСКА днес да е във "В" група, затънал в дългове.

И ако приносът на Борисов към гранда е да му осигури собствениците, по известни със звучните си прякори, а не с фамилиите си, то... именно затова чува "благодаря" днес от трибуните, макар и с нелицеприятен начин на изказа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията