Гуардиола – един нервен мъж под натиск

Треньорът започна да се заяжда с легенди на Байерн и Германия

Sportinglife
Sportinglife 11:35 ч., 04 Авг 2015
0
511
GETTY IMAGES

На пресконференцията преди супертурнира „Ауди Къп“ с участието на Байерн, Реал, Милан и Тотнъм от лицето на Пеп Гуардиола се появи само една уморена усмивка.

Пресаташето на баварците Маркус Хьорвик припомни на медиите, че треньорът вече два пъти е печелил този турнир – през 2011-а с Барселона и през 2013-а с Байерн. Може би идва ред на требъл в сряда вечер.

Гуардиола обаче веднага го сряза: „Такъв требъл не ме интересува! Турнирът е с едни от най-добрите отбори в света, ще помогне за развитието на всеки от тях.“ Съгласиха се и седящите до него Рафа Бенитес (Реал), Синиша Михайлович (Милан) и Маурисио Почетино (Тотнъм). Довечера първият двубой е между „кралете“ и „шпорите“, а вторият – между баварци и „росонери“. Би Ти Ви Екшън ще излъчи всички.

„Ауди Къп“ обаче въобще не изглежда да е в главата на Гуардиола, който е атакуван от легендите на Байерн Щефан Ефенберг и Лотар Матеус.

„След като Ефенберг и Матеус са избрали да работят като журналисти, имат право да ме критикуват. Това им е професията“, заядливо каза Пеп.

Матеус каза в интервю пред „Гадзета дело Спорт“, че Жозе Моуриньо е много по-голям от Гуардиола. А враждата между португалеца и испанеца е пословична.

„Мнението на Матеус за Моуриньо въобще не ме вълнува - каза раздразнено Гуардиола. - Аз не съм дошъл в Байерн, за да бъда най-добрият треньор в света. А за да правя най-доброто за отбора.“

За мнозина наблюдатели обаче Гуардиола не прави точно това. Взима странни решения със смените по време на мачове и дразни с отказа си да каже окончателно – ще подпише ли нов договор или ще си тръгне идното лято. „На предишната пресконференция коментирах за последно тази тема“, наля още масло в огъня Пеп.

В началото на годината се говореше за вариант Гуардиола да се завърне в любимата си Барселона. Но след требъла на Луис Енрике това вече е невъзможно. Сега от Манчестър Сити излизат информации как ще взима по 28 милиона евро годишна заплата.

Гуардиола не може да намери място и на германския герой от мондиала Марио Гьотце. Дори не спира да го критикува. „Трябва да ме убеди, че заслужава да играе“, каза испанецът.

И добавя: „Не искам да ме поучават хора, които разбират по-малко от мен. В Германия някои мислят, че ако играем с четирима нападатели, ще вкараме 1000 гола. И че ако пусна трима защитници високи по 2 метра, няма да загубим нито една топка във въздуха.“

Гуардиола изпуска въздуха, а напрежението върху него става още по-силно. Дори приятелският турнир „Ауди Къп“, който по мечта на всички трябва да завърши с финал Байерн – Реал, може да окаже още по-голям натиск върху 44-годишния испанец.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията