Димитров и Фиш оцеляха след обрат и три тайбрека

Българо-американското дуо отстрани Вашек Поспишил и Джак Сок

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 04 Авг 2015
0
428
GETTY IMAGES

Григор Димитров и Марди Фиш изковаха зрелищен обрат срещу шампионите от Уимбълдън 2014 - Вашек Поспишил и Джак Сок и след 6:7(2) 7:6(5) [10:8] изхвърлиха едни от фаворитите за трофея от Citi Open във Вашингтон още в първи кръг.

От самото начало на двубоя, Димитров и Фиш стояха абсолютно равностойно срещу двойка с три ATP титли и не оставиха почти никакви шансове на далеч по-сработените си съперници да контролират мача.

Григор даде само три точки на свой сервис на Поспишил и Сок, докато 33-годишният му партньор трябваше да спасява един брейкпойнт при 1:2 гейма, но се справи експресно със задачата и откриващият сет съвсем логично трябваше да се реши в тайбрек. В него обаче, рутината на канадско-американското дуо натежа и резултатът бързо стана 5:1 в полза на фаворитите в днешния двубой.

Димитров и Фиш успяха да запишат още една точка в тайбрека, но го загубиха с катастрофалното 2:7, а на всичкото отгоре допуснаха пробив в самото начало на втория сет. В този момент, явно Поспишил и Сок прецениха, че ще им е достатъчно да се фокусират върху своите подавания и ритъмът на двубоя чувствително се ускори.

Григор и партньорът му намериха сили да натиснат в решителните мигове и макар да пропиляха два брейкпойнта при 3:4, спасиха 2 мачпойнта при 4:5 и се върнаха в битката с решителен пробив. Димитров и Фиш дори се добраха до два сетпойнта при 6:5, но не ги реализираха и трябваше да се примирят с нов тайбрек.

Този път дебненето се разви доста по-равностойно и без минипробиви до 5:4 точки, когато Григор и Марди грабнаха първия за 6:4 и след няколко мига изравниха сетовете със 7:5.

В шампионския тайбрек Димитров и Фиш пропиляха лековато аванс от 5:2 точки и до 8:8 дори точица не разделяше съперниците. Тогава българо-американският дует се озова на крачка от триумфа с първия си мачпойнт и след още няколко секунди и 10:8 точки вдигна победоносно ръце.

В следващия кръг Димитров и Фиш очаквах Бопана/Мерхеа или Мъри/Нестор. Григор паралелно ще стартира и в турнира на сингъл, където във втори кръг ще се изправи срещу Маркос Багдатис или Гуидо Пеля.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията