Швед е новият треньор на Григор Димитров

Българинът отново ще работи с академията „GoodtoGreat”

Sportinglife
Sportinglife 15:10 ч., 02 Авг 2015
0
585
GETTY IMAGES

Вихрушката от известни имена като варианти за нов треньор на Григор Димитров поне временно утихна, защото българинът избра да работи с 37-годишния швед Йохан Ортегрен от академията „GoodtoGreat”.

Това, разбира се, изглежда като временен (и може би спасителен) вариант за таланта ни до USOpen, като междувременно търсенето на нов наставник вероятно ще продължи.

Димитров вече работи с треньор от академията в лицето на Микаел Тилстрьом през 2012-а и 2013-а преди Роджър Рашийд да се присъедини към щаба му.

Именно тогава, Григор се е запознал и с Ортегрен, който пристигна с него за мача с Финландия от II група на евро-африканската зона на купа „Дейвис” и двамата са продължили да поддържат много добри отношения.

В момента Отегрен е изградил жесток подготвителен режим за българина, който включва три занимания на ден на корта, работа във фитнеса и един тренировъчен сет срещу класен съперник от мъжкия тур.

Същевременно, в социалните мрежи вече се появиха информации, че преди 10 дни Ортегрен е изкачил връх Матерхорн.

Върховото класиране на шведа в световната раглиста е №295, но специалистите твърдят за него, че е треньор със силна воля и ще е добро попълнение в щаба на Димитров.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията