Лудостите на Лудогорец

„Няма да уволнявам треньора” от Домусчиев звучи като заплаха за Рибейро

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 16:45 ч., 19 Юли 2015
0
1307
Ludogoretz.bg

Лудогорец е цар на бавните и неубедителни стартове на сезон. Трагикомични загуби от Любимец и Хасково, поражения от Слован (но не фатални за отпадане), драми от Динамо (Загреб)... месец юли обикновено е турбулентен за Разград.

През този сезон обаче може да няма хепиенд, както се случваше в предишните.

И не е въпросът в загубите. 0:1 от Милсами обаче изправя отбора пред опасност да не е в евротурнирите чак до другата есен, което е непознато състояние за клуба от 3 години.

Отпадане от молдовците ще зададе куп въпроси за това защо бяха привлечени футболисти за милиони евро. За да играят в „А” група, където дори го няма основния и единствен конкурент в 3 от четирите шампионски сезона на Лудогорец?

Селекцията ще стане безсмислена, но има сериозни индикации, че това е само началото на проблема. Загубата от Литекс в Ловеч с 0:2 показа и, че отборът е доста „изгнил” откъм някой важни фактори, които крепят един тим на върха. Най-вече този на мотивацията, която сякаш някак убягва на личностите, които правят облика на шампионите. Изглеждат така, сякаш всичко става твърде рутинно и няма начин победата да им избяга.

Но диетата на титлите и победите не оставя място за нов глад за такива. А и факторът „треньорски рокади в движение” не е за подценяване.

Лудогорец преди година уволни Стойчо Стоев след 0:0 у дома с Партизан на старта и рискува с Георги Дерменджиев. Оказа се добър ход, но с невероятния късмет срещу Стяуа, когато гол в 90-ата минута и геройствата на Моци при дузпите осмислиха сезона.

Преди 2 години Петев си замина след 1:2 от Слован навън, пак по това време на годината – след 1-2 официални мача. Летата не са най-устойчивото време да си треньор в Разград.

Сега направо стартира сезона с нов наставник. Неопитният и недоказан Бруно Рибейро се появи преди месец в отбора и веднага стана ясно, че няма да му е никак леко.

„Няма да сменям Рибейро, той си върши перфектно работата”, бе цитиран да е казал Кирил Домусчиев след поражението в Ловеч.

Може да ни обвините в теории на конспирациите, но именно в тези думи виждаме голямата заплаха за португалеца. Рибейро има за какво да се притеснява, след като видимо не успява да накара отбора да играе силно, а фалстартът може да се окаже с фатални последствия, ако не бъде елиминиран Милсами.

След това дори да вкара тима в час през септември или октомври, Рибейро ще е изпуснал влаковете за Европа, а в родното първенство всичко освен титла тъй или иначе е провал. С каквато и игра да е постигнато, а при ресурса на Разград, този отбор може да е първи у нас и без треньор.

Съжаляваме, ако ви звучи неуважително!

Мнозина очакват треньорска смяна още преди полета за Молдова. Ако не стане, Рибейро има последен шанс. При елиминиране във вторник, камбаната ще забие толкова силно, че ще я чуят чак в Португалия.

И няма да бие за служба в прослава на треньора, а ще кънти на уволнение.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията