Последният шанс на Георги Иванов

Всичко е в ръцете на треньора Иванов.

Джони Кейджов
Джони Кейджов 18:35 ч., 17 Дек 2014
0
100
Lap.bg Владимир Стоянов

Херо идва, Херо няма да идва. Време е за гладиаторски времена. На Георги Иванов. На Гонзо. Времена за мъже.

Като футболист Иванов е доказвал, че може да печели сам мачове. А като треньор?

Гонзо изпусна буферния период, който е нужен на всеки млад специалист. Да стажува в любимия си клуб, да отиде за седмица, две или месец при някое светило из Европа. Да види как стават нещата.

В последния си мач като футболист Георги Иванов и Левски победиха ЦСКА и станаха шампиони през 2009 година.

Но оттогава „Герена“ стои все далеч от трофеите. И колкото да му е неприятно, Гонзо често е участник в провалите.

Когато Левски за последно се радваше на успехи в груповата фаза на Лига Европа през есента на 2010-а, треньорът се казваше Ясен Петров. Но нещата буксуваха в първенството.

Тогава Гонзо обичаше да играе странна роля – когато бием, аз бия, когато падаме, Ясен пада. Това бе един от моментите, когато Иванов уж стажуваше в занаята. Но не посмя да стане треньор, дойде Ратко Достанич и отново същият цирк. Сърбинът бързо си събра багажа и не иска да чуе за България.

Директорът Гонзо най-накрая стана треньор, но се провали.

Тръгна си с наведена глава, без купи и титли, без гладиаторски фанфари. Още от началото на 2014 година се знаеше – Гонзо е призван да спаси Левски.

Още като треньор на Черно море той правеше планове за „синя“ селекция, подготовка... и доведе Пепе Мурсия. Само за два кръга реши, че испанецът не бил добър. И Гонзо отново треньор. Веднага му се наложи да отговаря на въпроси защо е казал, че върне ли се в Левски, серията на ЦСКА в дербито спира.

Два пъти получи „червен“ шамар – веднъж като директор, веднъж като треньор.

За Гонзо времето, мачовете и резултатите минаваха пагубно, но спасителната сламка се казваше Димитър Димитров. След всеки две поредни победи обаче името на Херо като че ли ставаше неприятно на „Герена“. И се чуваха думи, че Иванов трябва да получи своя шанс да бъде и директор, и треньор.

Нещо като Стойчо Младенов в ЦСКА. Само че разликите се набиваха на очи. ЦСКА беше пред фалит, но е първи в класирането.

Левски е глобен за финансов феърплей, няма крепи, но едва крепи шестото място. За преките дуели вече споменахме. Грандовете са в подобна ситуация, но треньорите са различни. И пак на „Герена“ казваха – ще дойде Херо и ще оправи нещата.

Предколедните срещи обаче се превърнаха в кошмар за „синята“ общност. Първо Херо каза „не“ на Левски. Очаквано. Треньорът иска конкурентен на ЦСКА и Лудогорец отбор, а не да участва в битка дали да е в първата или втората шестица.

Освен това Херо има здравословен проблем, който при нервите на „Герена“ може да се окаже и фатален.

Така Тодор Батков отново се обърна към Гонзо и призова: „Да не изхабим и него!“ Правилно мислене на адвоката. Друг е въпросът колко голям е кредитът на доверие има Гладиатора. След всяка загуба тази есен се казваше: „От Нова година иде Херо!“

Това вече няма да го има и всичко е в ръцете на Гонзо. А той вече завърши шести миналия сезон с Черно море. Но Черно море не е Левски.

Затова и шансът на Гонзо на „Герена“ може да се окаже и последен. Поне за години напред.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията