Херо няма да е треньор на Левски

Левски обяви бюджет от 8 млн. лв. за 2015-а

Sportinglife
Sportinglife 16:00 ч., 17 Дек 2014
0
129
Lap.bg Любомир Асенов

Иво Тонев беше преизбран за председател на управителния съвет, а Константин Баждеков за единствен изпълнителен директор на Общото събрание на ПФК „Левски“АД. 

Тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците получиха по едно място в новия УС на клуба.

Димитров и Батков се разбраха. Херо няма да ръководи Левски

Димитър Димитров е отказал да застане начело на Левски след Нова година.

Тодор Батков и Херо са провели дълъг разговор, след който са се договорили, че Димитров няма да е треньор.

"Имах дълга среща с Херо. Действително, той беше дал съгласие да поеме отбора след края на есенния дял. Но разговорът ни беше пределно откровен. Имаше желание и от двете страни, но заради някои разминавания по концептуални въпроси се разбрахме, че той няма да поеме тима сега. Разминаванията бяха в броя на футболисти, които той иска да привлече и известни разминавания с концепцията на спортния директор Георги Иванов", това обяви Батков малко след 17 часа днес.

По-рано днес се появи и още една версия по оста Херо и Левски.

Според "Дон Балон", Георги Иванов бил твърдо против завръщането на Димитър Димитров в Левски и се опитвал да попречи това да се случи. Гонзо не бил доволен от желанието на Херо да направи сериозни промени в състава на "сините" през пролетта и да изгради отбор според неговите виждания. Иванов се опитвал да убеди и собственика на клуба Тодор Батков, че Херо не е най-подходящият избор за наставник на Левски, но адвокатът не бил на същото мнение. "Дон Балон" смята, че след отказа на Херо, Георги Иванов ще започне преговори със Стойчо Стоев. 

Според Тодор Батков, Георги Иванов остава треньор на тима към този момент и няма нов фаворит за поста. На въпрос дали Стойчо Стоев е възможен вариант, Батков отговори, че всичко е възможно.

Засега управителният съвет на Левски ще бъде от четирима души, а след време бройката ще се увеличи до седем.

„Не коментирам Общото събрание на Левски и нищо, свързано с клуба. В провинцията съм и затова не присъствах”, заяви пред „Блиц“ Иво Тонев.

"Утре ми предстои среща с Батков. Дотогава, уверявам ви, няма да говоря нищо пред медиите”, каза още Тонев, който през май 2013 година подаде оставка, която не беше приета от Тодор Батков.

Още тогава Тонев заяви, че се дистанцира изцяло от отбора и единствената задача, която ще върши, е изграждането на „А” сектор на „Герена”.

В Надзорния съвет има също има промяна.

Христо Друмев беше освободен по свое желание след изтичането на мандата му, а на негово място влезе Минко Герджиков.

Другите двама членове на НС останаха Тодор Батков и Александър Ангелов.

Предварителните очаквания се изпълниха и на ОС беше гласувано увеличение на уставния капитал на дружеството от 750 хил. лева до 30.693 млн. лева.

За увеличението на капитала Батков прави апорт на вземанията, които има като мажоритарен акционер в периода март 2004 г - 30 юни 2014 г.

"Трябваше да групирам вземанията, които бяха формирани срещу Левски в годините, от юридически лица от седем държави, включително от България. Не беше възможно чисто финансово-счетоводно вземанията от чужди юридически лица да ги взема, защото трябваше да ги платя. Това не може да стане безвъзмездно. И затова аз сформирах офшорната компания "Дигерасо лимитед". Там са всички чужди взимания, а всички български са в Тодор Батков", заяви Тодор Батков.

Факт

Адвокатът ще запише акции с право на глас за 18.3 милиона лева, а кипърската офшорна компания "Дигерасо лимитед" - за 11.5 милиона лева

Батков обяви и, че планираното безвъзмездно прехвърляне на 15% от акциите на дружеството към "Синя България" ще се случи, когато се подпише договор, който гарантира, че тръстът ще докара в клуба 1 млн. лева.

Собственикът на Левски каза още, че клубът продължава да изпитва трудности да покрие изискванията за получаване на лиценз за европейските клубни турнири.

"Имаме проблем, определено, но макар и трудно, трябва да решим въпроса с лиценза. Не мога да позволя Левски да не играе в евротурнирите поради недаден лиценз", заяви Батков.

Тодор Батков

"Както винаги, аз съм се посветил на задачата да осигуря издържането на Левски. Финансовото състояние е тежко, но аз съм умерен оптимист за бъдещето на отбора. Ще се стараем да нямаме неразумни разходи за трансфери и заплати на футболистите, както и пренасищане на щата".

„Левски го е имало, има го и ще го има. И в миналото клубът е имал тежки моменти, но винаги е оцелявал и се е връщал на голямата сцена още по-силен. Факт е, че финансовото състояние е силно затруднено, имаме известно закъснение със заплатите, имаме неяснота по спонсорите за следващата година, ще трябва да плащаме неустойки на част от освободените футболисти, но аз съм умерен оптимист", допълни той.

Батков обяви и размера на бюджета на клуба за следващата година.

Левски е планирал бюджетна рамка от 8 млн. лева. От тях шест милиона са за заплати на първия отбор и два милиона за другите дейности на клуба.

"Ще се опитаме да осигурим планираните средства с помощта на спонсори, благодетели и рязко увеличаване на дейността", каза Батков. който разкри още, че днес е била платена и по-голяма част от още една от дължимите заплати на първия отбор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията