Байерн ще връща Швайни като директор

Голям бенефисен мач за „Футболния бог” в Мюнхен след края на кариерата

Sportinglife
Sportinglife 10:45 ч., 12 Юли 2015
0
395

Байерн е запазил директорски пост за Бастиян Швайнщайгер, когато прекрати кариерата си. При официалното представяне на баварския отбор за новия сезон 70 000 мощно освиркваха клубния шеф Карл-Хайнц Румениге, когато обяви за трансфера в Манчестър Юнайтед.

„Ние изпълнихме желанието на Швайни – оправда се босът. – Нашите фенове с право го наричат „Футболен бог”. Очаквах такава реакция от тях. Швайнщайгер има запазено място не само в историята на Байерн. Когато спре с кариерата си, ще получи голям бенефисен мач. А след това има запазено място в директорския борд.”

В Германия обаче не спират да мислят, че раздялата на Швайнщайгер с родния му клуб е заради Пеп Гуардиола. Веднага Румениге отсече: „Не е вярно, между двамата не е имало никакъв проблем.!”

Втората причина е от любов. Преди точно една година Швайнщайгер вдигна над главата си купата на световните шампиони на стадион „Маракана” в Рио де Жанейро. От трибуните въздушни целувки изпращаше приятелката му Сара Бранднер.

В последната една година всичко в живота на Швайни се обърна. Миналия септември той бе уловен от папараци да се държи ръка за ръка с сръбската тенис красавица Ана Иванович. През март двамата обявиха официално връзката си. Бастиян изглежда толкова влюбен, че почти не изпуска мач. Тренира с Ана и дори и носи чантата с ракетата.

Иванович живее в Швейцария, но постоянно е на път по турнири. Подобно на Швайнщайгер. Двама спортисти, които се разбират с поглед. И май Ана е наклонира везните към Манчестър Юнайтед.

500 официални мача изигра Швайнщайгер за Байерн. Спечели осем пъти Бундеслигата, седем пъти купата на Германия, вез Шампионската лига, суперкупата на Европа и купата за световен клубен шампион.

Един от най-близките му приятели Феликс Нойройтер казва: „Швайни е най-добрият футболист, който Байерн е имал. Никой фен не трябва да му се сърди. Целия си живот жертва за Байерн и спечели всичко, което можеше да се спечели. Разбирам неговия трансфер и го уважавам. Всеки футболист мечтае да играе от малко момче в тим като Манчестър Юнайтед. Страхотно е да си на терена до Уейн Руни. Пратих му СМС с поздравление.”

Треньорът на „червените дяволи” Луис ван Гаал цяла година вика Швайни в Манчестър. Двамата работиха заедно в периода 2009-2011 г. И очевидно Ван Гаал иска халфа, а Гуардиола – не. На чуждото място Швайнщайгер ще бъде издигнат на пиедестал, а в родния дом го грозеше дори често седене на пейката.

Но при всички положения Швайнщайгер ще остане завинаги „Футболния бог” в очите на баварските фенове.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията