Реализатор №1 в Лигата излиза срещу България

Какво показаха до този момент четирите финалиста

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 08 Юли 2015
0
346
Lap.bg

Два коренно различни стила ще се сблъскат по време на финалите на зона 2 на Световната волейболна лига във Варна. Двубоите са в петък и събота в зала „Конгресна” и противопоставят родните национали на Белгия и Аржентина на Франция.

Поглед към статистиката на четирите тима финалисти до този момент показва, че два от тях – Франция и Белгия разчитат на един топреализатор, а останалите нападатели играят по-скоро поддържаща роля.

В състава на Франция, който е сред възможните съперници за финалния двубой на родните национали това е Антоан Розие, който в 12-те мача до този момент е реализирал 154 точки. В състава на белгийците, които са съперник на тима ни още в петък това е Сам Дероо, който има впечатляващите 207 точки.

Пламен Константинов извика заместник на Тодор Скримов

Либерото на тима, спечелил сребърните медали на европейските игри в Баку Мартин Божилов се присъедини късно снощи към националния тим, който се готви за финалите на Световната лига във Варна.

Божилов бе повикан от селекционера Пламен Константинов след като стана ясно, че посрещачът Тодор Скримов отпада от сметките за двубоите в петък и събота.

Един от основните играчи в състава ни до този момент е с контузия, получена по време на първия мач с Аржентина от последния уикенд на груповата фаза.

Направените му обстойни медицински тестове показаха, че той ще трябва да се възстановява минимум 20 дни преди да може да започне подготовка.

По всяка вероятност обаче Божилов няма да бъде използван на обичайния си пост, тъй като на него отборът разполага с Теодор Салпаров и Владислав Иванов, а ще трябва да влиза като полеви играч тогава когато отборът ни трябва да посрещне началния удар на съперника.

Другите два състава в финалната четворка залагат на по-разнообразна игра в нападението си. Най-резултатен в нашия отбор до момента е Владимир Николов с 97 точки. Вторият по резултатност – Тодор Скримов пък е с 95, двама са играчите с по 92 точки – Теодор Тодоров и Николай Пенчев.

В Аржентина реализатор №1 е Хосе Луис Гонсалес с 88 точки, втори е Пабло Крер с 86, трети Николас Бруно със 79.

В петък и събота зрителите във Варна ще имат възможност да видят на живо и най-резултатният играч в група 2 на Световната лига до този момент. Това е Сам Дероо от Белгия. До неговото постижение се доближиха единствено Урпо Сивула от отпадналия тим на Финландия (193 точки) и Роландо Сепеда от Куба (192 точки).

Първият съперник на тима ни във финалната четворка – Белгия - пък е най-резултатният отбор в предварителната фаза. В срещите до сега на сметката на Белгия са записани 836 точки. До това постижение се доближават само тимовете на отпадналия вече Канада (753 точки), Франция (749) и България (748).

Франция е отборът с най-добра блокада в 12-те мача до този момент. „Петлите” завършиха със 121 успешни отигравания на този елемент. С едно по-малко е друг от финалистите – Белгия – 120. България е на четвърто място със 114 блокади. Преди нашият състав са кубинците, които имат 115.

Индивидуално обаче най-добрите блокировачи са в съставите на България и Франция. Това са Виктор Йосифов и Кевин Ле Ру, които имат по 28 блокади. На трето място е белгиецът Питър Веерес с 26.

От финалистите Франция е тимът, който изпълнява и най-добър сервис. Тимът има на сметката си 71 точки, постигнати директно от начален удар. „Петлите” обаче остават на второ място сред всички тимове, участвали в трите предварителни групи на зона 2. №1 на този елемент е Финландия със 78 аса.

Индивидуално най-добрият изпълнител на начален удар е холандецът Нимир Абдел Азис, който има 26 аса на сметката си. Сред тимовете финалисти №1 на този елемент е Ървин Н‘Гапет от Франция, който има 15 аса. След него са Тодор Скримов и Питър Кулман от Белгия с по 13.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията