Григор за пети път се огъна срещу Гаске и приключи с Уимбълдън

Българинът преглътна поражение в трети кръг с 3:6, 4:6, 4:6

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 03 Юли 2015
0
316
Getty Images

Григор Димитров просто не може да се измъкне от блатото на посредствените резултати през този сезон и за пети пореден път в кариерата си преклони глава пред Ришар Гаске - 3:6, 4:6, 4:6.

Французинът не показа нищо впечатляващо като игра, но пък вкара мача в любимото си тактическо надлъгване, където талантът ни просто се пропукваше в ключовите моменти.

Още в началните минути си пролича, че Григор трудно ще има какъвто и да е шанс, ако не изкара Гаске от комфортната му зона с много агресия, само че българинът не можа да разчупи рамката на двубоя.

Димитров изостана с 0-30 още в първото си подаване и макар да изравни до 30-30, се самопроби с непредизвикана и двойна грешка за 0:2.

На практика, това беше единственият брейкпойнт на Гаске в целия сет, но французинът и не се нуждаеше от повече шансове.

Световният №20 излизаше интелигентно на мрежата, където спечели 9 от 13 точки в първата част и ни накара да забравим, че измежду двамата, Григор е тенисистът, който се придвижва доста по-добре по корта.

Димитров все пак изригна с три поредни форхенда, които му подсигуриха брейкпойнт при 2:4, само че не материализира нито него, нито останалите два, до които стигна и предаде сета с 3:6.

Темпото спадна още повече във втората част и при 2:2 Гаске допусна две двойни грешки за 15-40, а Григор пропусна и тези шансове.

За да утежни още повече ситуацията си, Димитров изостана с 0-40 в своето подаване и при втория брейкпойнт атакува мрежата, но француцинът отвърна на волето му с уинър по късия диагонал. Нататък Ришар спокойно затвори и този сет със стабилно представяне на сервис за 6:4.

Двубоя продължи по абсолютно същия сценарий и при 2:2 в третия сет Гаске отново получи брейкпойнт, при който Григор реши, че ударът на съперника ще излезе в аут, но изгледа тъжно как топката закача линията.

До края Димитров просто не успяваше да стигне до никакъв шанс за пробив и се отчете единствено с 4 спасени мачпойнта, които останаха само за статистиката. Най-важната част от нея беше - 6:3, 6:4, 6:4 за Гаске за малко по-малко от 2 часа на корта.

Българинът не успя да защити точките си от достигнатия през миналата година полуфинал и през следващата седмица ще се срине в ранглистата, вероятно до №18.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията