Каравана спасила кариерата на палача на Рафаел Надал

"Ако още пет мача сервирам така, кой знае какво може да се случи...", мечтае Браун

Sportinglife
Sportinglife 14:00 ч., 03 Юли 2015
0
426
GETTY IMAGES

"Запомнете това име - Денис Браун", опита се Джон Макенроу да фокусира вниманието на зрителите върху съперника на Рафаел Надал някъде по средата на първия сет от вчерашния мач от втори кръг на Уимбълдън.

Всъщност тъмнокожият германец с огромна раста се казва Дъстин Браун, но 7-кратният шампион от Големия шлем научи това чак към края на мача, когато вече стана ясно, че 30-годишният ветеран ще поднесе най-горямата сензация в турнира с категорична и много зрелищна победа над Рафа (7:5, 3:6, 6:4, 6:4).

Грешката на Макенроу обаче ни подсказва един въпрос - кой всъщност е Дъстин Браун?

Палачът на Надал е роден в 71-хилядното германско градче Целе, а баща му е от Ямайка и още на 2 годинки Дъстин се мести в островната държава и по-късно дори се състезава за мъжкия отбор на страната за купа "Дейвис".

Когато навършва 19, Браун се връща в Германия и родителите му успяват да спестят пари и да му купят каравана, с която да пътува по турнирите и да намали разходите за спане.

"Караваната спаси кариета ми, защото по това време финансовото положение на семейството ми не позволяваше излишни разходи - спомня си Дъстин. - По този начин можех да спестя достатъчно пари, за да стигна до следващия турнир, и до следващия, и до следващия... Беше голямо приключение!"

Браун има ямайски и германски паспорт, говори двата езика, заедно с английския. Все още не е отговорил на въпроса, колко тежи косата му, който толкова мъчеше Макенроу в мача с Надал, но ако даде още няколко победни интервюта, може да научим и тази информация.

Иначе във ветарана все пак има частица "Денис Браун" - ликът на ямайския реге изпълнител е татуиран на стомаха на тенисиста, гарниран с няколко пиърсинга, включително и един на езика.

Дъстин е огромен фен на бившия №1 в света Марат Сафин, но всъщност далеч надминава експлозивността в ударите на идола си, когато е във върхова форма.

Слабото място на Браун е психиката и непостоянството в играта му. Но когато успее да запази концентрацията си, от ракетата му наистина летят магически удари, както вчера се убеди самият Рафаел Надал.

Засега рекордният ранкинг на 102-рия в света германец е №78, той няма спечелена ATPтитла, едва за втори път записва победа в основната схема на Уимбълдън и за първи път победи поставен тенисист в турнир от Големия шлем.

"Знам, че Виктор Троицки е следващият ми съперник, но още не мисля за този мач, защото плановете ми се простираха до 21 ч. тази вечер", призна вчера Браун минути след триумфа над Надал.

Но малко по-късно в типичния си веселяшки и непринуден стил заяви: "Ако още пет мача сервирам по този начин, кой знае какво може да се случи..."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията