България избира съперник за финалите

Волейболистите с първа победа в реновираната зала „Конгресна”

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 28 Юни 2015
0
95
Lap.bg

Волейболните национали ще имат възможността сами да изберат един от съперниците си за финалите на Група 2 на Световната лига във Варна от 10 юли. Сигурни за участие са тима на Франция, който от началото на турнира има 10 победи и България като домакин. За последните две места спорят Аржентина и Канада от българската група С и Белгия и Холандия в група Е.

Решаващи за определяне на последните участници във финалната фаза ще бъдат двубоите от днес и тези от последния уикенд в груповата фаза. През този сезон по решение на Административния борд на Международната федерация по волейбол определящи са броя победи, а не точковия актив.

Пламен Константинов недоволен от играта срещу Куба

Селекционерът на България Пламен Константинов не бе особено доволен от изявите на своите срещу Куба, въпреки чистата победа с 3:0 .

„Най-хубавото нещо е, че сефтосахме залата след ремонта с една чиста победа. Искахме да спечелим, за да не каже някой, че обновената зала не е същата и не е като старата. Другото хубаво нещо бе пълната зала и страхотната подкрепа. Винаги е било много приятно тук и мисля, че в ключовите моменти публиката ни помогна. Специално играчите се вдигнаха във важните моменти и мисля, че това изигра своята роля.

Като цяло не съм особено доволен от играта ни. Допуснахме повече грешки от отбора на Куба. Според мен това изравни играта, защото другият показател, на който се представихме изключително добре и ни даде възможност да компенсираме голямото количество грешки, бе пипнатите топки на блок. Кубинците имат при добро посрещане 54 атаки, от които ние сме докоснали на блок 41. Това е един изключително висок процент и e индикация за прочитане на противниковата игра. Това ни помогна да компенсираме голямото количество грешки на сервис и на моменти в нападение.

Като за първи мач и след една пауза, в която Владо по-малко е играл волейбол и повече наблягаше на физическата подготовка, мисля че взаимодействието му с Андрей бе добре”, анализира наставника на българите.

В момента в група С три отбора имат по 6 победи – Канада, Аржентина и България. „Кленовите листа” обаче вече приключиха с двубоите и ще очакват като наблюдател развоя на събитията.

В последните си две срещи кандаците допуснаха две поражения като гост на Аржентина. Късно снощи пък българския тим записа чиста победа 3:0 над Куба в първия си мач в реновираната зала „Конгресна”. Днес двата тима отново се изправят един срещу друг от 20,45 часа.

При нов успех България ще има седем победи – най-много от всички отбори в групата. Националите обаче имат запазено място във финалите като организатор.

Следващата седмица пък във Варна гостува Аржентина. Една победа от двата двубоя срещу тима на Пламен Константинов ще прати „гаучосите” сред четирите най-добри вместо Канада. Именно в тези двубои пък българският селекционер ще може да изпробва част от играчите от тима, които днес ще се бори за титлата на Европейските олимпийски игри. Срещите ще са решаващи за определяне на групата от 14 състезатели за финалите на турнира, започващи на 10 юли.

В другата група – Е квотата ще се решава от днешния двубой между Португалия и Белгия и директните сблъсъци между Белгия и Холандия, които ще се играят на 3 и 4 юли. В първия сблъсък между Португалия и Белгия победата бе за белгийците. Те се наложиха с 3:1.

В първите срещи между Белгия и Холандия, играни в Денбош двата състава си размениха по един успех след като „лалетата” спечелиха първия мач с 3:2, а белгийците втория с 3:0.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията