Устат радио водещ на мястото на Кларксън

Крис Евънс първо отказа да води Top Gear, сега прие

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 17 Юни 2015
0
86
GETTY IMAGES

Радио звездата на ВВС Крис Евънс заема мястото на Джеръми Кларксън като водещ на популярното тв шоу Top Gear, потвърди британската медийна корпорация.

Евънс ще е основната фигура сред новите водещи на предаването, но колегите му все още не са известни. Наскоро стана ясно, че ВВС предлага по 1 милион лири на сезон на Ричард Хамънд и Джеймс Мей да продължат да водят шоуто без Кларксън, но те са отказали.

Кларксън беше уволнен заради скандала с ударения от него продуцент на шоуто, който понесе гнева на звездата заради закъсняла вечеря след кря на тежък снимачен ден.

ВВС първо отстрани Джеръми от шоуто, а след това обяви, че се разделя с проблематичната звезда, което постави корпорацията в трудна ситуация. В Англия мнозина искаха дразнителят Кларксън да бъде уволнен, но в същото време милиони фенове на шоуто се изказаха в негова подкрепа. Top Gear е най-популярното и печелившо предаване на ВВС и има над 350 милиона зрители в цял свят.

Евънс стана много популярен във Великобритания в началото на 90-те с радио шоуто „The Big Breakfast”, което след това беше успешно пренесено и на телевизионния екран. През 2000 година Евънс оглави класацията на най-скъпоплатените водещи в страната, а сега бизнес изданията го оценяват на около 50 милиона лири.

Евънс, който е голям почитател на автомобилите обяви, че Top Gear е любимото му предаване, работи от 2005 година за ВВС, но малко след уволнението на Кларксън заяви, че ще откаже на корпорацията.

От ВВС седмици наред отричаха за Евънс, но снощи беше потвърдено, че той подписва за 3 години да води шоуто.

В своето шоу по радио ВВС2 Евънс обясни, че първоначално е отказал, тъй като не е искал да участва „играта”, свързана с неговите приятели Кларксън, Хамънд и Мей, тъй като през пролетта бъдещето на тримата, а и на предаването е било неясно.

На 11 март Крис написа в Twitter, че категорично не е кандидат за водещ на Top Gear и никога няма да се бори за място в шоуто. След което поиска кандидатурата му да бъде свалена от обсъждания в медиите.

Евънс потвърди, че от ВВС са му предложили миналата седмица да води Top Gear, а преди това да бъде обявено официално, той се е обадил на Кларксън и е пратил sms-и на Хамънд и Мей, за да ги информира за решението си.

Хамънд и Мей върнаха жеста и публично похвали избора на ВВС на Евънс, но Кларксън все още не е коментирал темата.

„В началото отказах, тъй като моментът беше много емоционален, моите приятели Кларксън, Мей и Хамънд не знаеха какво ще стане с тях, дори не се знаеше дали ще има Top Gear – обясни Евънс. – Освен това, не исках името ми, както и техните да бъдат включени в някаква игра на букмейкърите за той кой ще продължи за работи за шоуто.”

Все още не се знае с какво ще се заемат предишните трима водещи на Top Gear, като периодично се чуват слухове, че те преговарят с някои от големите тв канали за собствено шоу.

Преди известно време това беше ITV, а последната спекулация ги свърза с Netflix – мрежата, която разпространява тв съдържание в интернет и създаде популярния сериал „House of Cards, който пък е базиран на английския минисериал със същото име.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията