Пламен Константинов с критики към играчите

Българите отстъпиха на Канада с 1:3

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 14 Юни 2015
0
64
GETTY IMAGES

Сериозна доза критики отнесоха играчите в националния отбор по волейбол след второто си поражение от Канада. В двубой №4 между двата тима и общо №6 в Световната лига тимът ни отстъпи с 1:3 на „кленовите листа”.

„Беше един различен мач. И в двата тима имаше различни играчи, но определено не съм доволен от начина, по който игра моя отбор. Искахме да видим нещо различно на терена, повече страст и емоция. Вместо това играхме все едно изобщо не ни пука и двубоя е без значение, именно това е нещото, което не ми хареса.

Статистика

Канада – България 1:3 (25:18, 25:19, 21:25, 25:20)

Канада: Сандърс 3, Маршъл 12, Перин 17, Ван Ланквелт 7, Дъф 3, Бърт 10, Бан-либеро (Шутън 1, Верхьоф 3, Уинтърс)

България: Жеков 2, Градинаров 18, Пенчев 2, Скримов 12, Георгиев 5, Йосифов, Иванов-либеро (Петков 4, Палийски, Манчев 1, Агонцев, Тодоров 10)

Ще имаме сериозни разговори по темата с играчите. Защото мисля че най-важното нещо е да демонстрираме воля и желание за успех. Резултатът няма значение. Не е толкова важно дали допускаме грешки в разиграванията или губим, важното е да играем мачовете си със сърце”, категоричен бе селекционерът Пламен Константинов.

„Мисля че нивото в този втори мач бе далеч по-ниско от първия. И двата тима бяха доста изморени, но въпреки това домакините играха по-добре от нас. Представянето им на посрещане и в атака бе по-силно”, обясни капитанът на националите Андрей Жеков.

С успеха Канада се доближи с още една крачка към участието си във финалната фаза във Варна в началото на юли. „Кленовите листа” имат вече 18 точки и са убедителни лидери в класирането на група С.

Българите остават втори с 10 точки. „Беше чудесна победа. Бяхме малко по-добре на сервис, рискувахме повече, но пък така разбихме посрещането им и се справихме с тяхната атака”, обясни успеха на своите треньорът на Канада Глен Хоуг.

Думите му потвърди и статистиката след двубоя. В четирите гейма на срещата, играна в Съмърсайд, националите направиха общо 101 атаки, но реализираха успешно едва 49 от тях или 48.51%.

В същото време домакините записаха на сметката си 88 атаки и 45 успешно реализирани или 51,14%. От 33 опита за блокада националите завършиха успешно само 3, докато играчите на Глен Хоуг направиха 57 опита и постигнаха 8 успешни отигравания на този елемент.

При изпълнението на сервис българите записаха два аса от 88 начални удара, докато канадците завършиха с три точки, постигнати от начален удар. Следващата седмица България гостува на Аржентина, докато Канада ще пътува до Куба.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията