Уелс лидер след успех срещу Белгия

Гарет Бейл вкара единствения гол в своя мач №50 за "драконите"

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 13 Юни 2015
0
604
Getty Images

За първи път от 1958 година Уелс има право да мечтае за класиране на голямо първенство.

„Драконите” сразиха Белгия с 1:0 в Кардиф с гол на Гарет Бейл.

В 25-ата минута звездата на Реал използва грешка на Раджа Найнголан и донесе триумфа. Това бе мач №50 за най-добрия уелски футболист след Райън Гигс.

Уелс вече води с три точки пред фаворизирания Белгия четири мача преди края.

А победата на „Милениум” е най-паметната от тази над Италия през 2002 година. Триумфът не означава само огромна крачка към класиране. Уелс може да бъде поставен в жребия за квалификациите за Мондиал 2018 редом с Германия, Испания и Холандия.

Белгийците опитаха всичко, за да изравнят. През седмицата те спечелиха контрола като гост на Франция и тяхното поколение минава за едно от най-силните в момента. След загубата се говори най-много за бъдещето на Марк Вилмотс. Селекционерът е силно желан от германския Шалке, където изкара най-добрите си години като футболист.

На трибуните бе дойде и Рафа Бенитес, новият треньор на Реал. Испанецът търси начин отново да приобщи Бейл като неизменна част от „кралския” отбор.

В същото време Босна и Херцеговина се върна в битката за Евро 2016. Отборът спечели с 3:1 у дома срещу Израел. Въпреки че е пети в класирането, тимът е само на нтри точки от второто място. Израелците поведоха с гол на Тал Бен Хаим. Но с два гола Един Виска, както и един на Един Джеко обърнаха резултата.

Кипър очаквано спечели с 3:1 като гост на Андора и в момента заема четвъртото място. Битката в група В се очертава като една от най-завързаните в целите квалификации.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията