Григор вече не е лице, а рекламно лице на следващата вълна

Димитров изглежда все по-далеч от място в Топ 10 и големия тенис

Павел Ангелов
Павел Ангелов 09:00 ч., 27 Май 2015
0
2680
Nike Court

Showtime е един от прякорите, които магическите удари на Григор Димитров му заработиха през годините в професионалния тур, само че това определение, макар и актуално, все по-малко е свързано с изявите на българина на корта.

Григор Димитров

"Трудно е да приема, че за втора поредна година отпадам от Ролан Гарос в първи кръг, но се налага", заяви Григор Димитров след загубата от Джак Сок. И завърши с марковото: "Трябва да работя здраво".

По същото време през миналия сезон Григор Димитров загуби от Иво Карлович в Париж, а хърватинът по това време беше №37 в света, както и Сок. Само че преди това българинът беше спечелил 28 победи, а през 2015-а успехите му са 18.

Вялата съпротива срещу световния №37 Джак Сок вчера и второто поредно отпадане без спечелен сет на Ролан Гарос просто маркираха поредното разочарование в сезона на разбитите илюзии за Григор.

След бляскатавата 2014-а, в която Димитров и спечели титли на три различни настилки и игра като с равен с Новак Джокович на полуфинала на Уимбълдън, амбициите сочеха поне стабилизирането в Топ 10.

Димитров обаче доказа, че поне за момента няма необходимите качества не само да започва, но и да завършва мачовете си като фаворит, като член на елитната десетка.

Детрониран в Акапулко от световния №169 Райън Харисън в Акапулко със сет на нула, победен с лекота от Джон Изнър в Маями, от Гаел Монфис в Монте Карло...

Димитров реши да не защитава титлата си в Букурещ и вместо това заложи на очакван с нетърпение от медии и фенове финал с Роджър Федерер на дебютното издание на турнира в Истанбул. Само че за разлика от Маестрото, Григор не стигна до този мач, защото направи кошмарен двубой с Пабло Куевас и напусна турнира след 2:6, 4:6 на полуфиналите.

Е, Димитров все пак записа първа победа над Федерер в кариерата си през този сезон... в шоу мача в "Медисън Скуеър Гардън".

А в професионалния тур обви пораженията си в рамка от заучени обяснения за това, колко неприятна е конкретната загуба и обещания за много работа, които можем да обобщим в добре познатото ни "продължаваме напред".

Същевременно, треньорът му Роджър Рашийд влезе в тона на изказванията на Григор и твърдо заяви, че българинът се намира на "базовия лагер преди Еверест" и че не му достига малко в мачовете срещу Голямата четворка, но това ще се промени скоро.

Само че в четвъртфинала с Рафаел Надал в Мадрид беше очевидно, че на Димитров не му достига много, защото вместо да се възползва от сериозно разклатеното през този сезон самочувстие на Краля на клея, българинът преклони глава за рутинно 3:6, 4:6.

Показателен беше моментът, в който талантът ни имаше пробив аванс във втория сет, но бързо се пречупи под напрежение да е напред в резултата срещу Рафа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията