Пет варианта за нов вратар на Манчестър Юнайтед

Петер Чех и Уго Лорис са в полезрението на Луис ван Гаал

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 19 Май 2015
0
759
Getty Images

Луис ван Гаал вече търси нов вариант за вратарския пост. Давид де Хеа не може да бъде спрян. Реал (Мадрид) зове и испанецът иска да се прибере у дома. Въпреки че когато отиваше на „Олд Трафорд”, бе от другата страна на столицата – в Атлетико.

В Манчестър се надяваха, че 24-годишният Де Хеа ще направи династия по подобие на Петер Шмайхел и Едвин ван дер Сар.

Сънародникът му Виктор Валдес, който дебютира като резерва на Давид при 1:1 с Арсенал в неделя, каза: „Барселона, Реал и Манчестър Юнайтед са трите най-големи клуба в света и всеки иска да играе там. Не мога да кажа дали Давид напуска.”

Вариант №1 за нов вратар на „червените дяволи” е Петер Чех.

Стражът загуби битката с Тибо Куртоа в Челси и обяви, че не желае повече да стои резерва. На 32 години Чех е в златна за вратар възраст, а Висшата лига му е повече от добре позната.

Жозе Моуриньо даде съгласие чехът да преговаря с други клубове. Вратарят е четирикратен шампион на Англия с Челси, спечели и Шампионската лига.

Има общо 332 мача за „сините”. Когато сър Алекс Фъргюсън взе Ван дер Сар, той бе на 34 години и до днес е смятан за един от най-великите в клуба.

Следващата опция за Юнайтед е френският национал Уго Лорис.

На 28 години се наложи като титуляр в Тотнъм, но иска да играе в Шампионската лига. От 2012 година е в Тотнъм и има 97 двубоя за „шпорите”.

Следващата опция Ван Гаал я има – Виктор Валдес.

Юношата на Барселона подписа преди пет месеца, след като бе останал без отбор. Причината за това обаче бе тежка контузия. Три пъти Валдес спечели Шампионската лига с каталунците, но никога не успя да стане титуляр в националния отбор на Испания. По-вероятно е и сега да продължи да е резерва на новия титуляр.

Ван Гаал обича холандци и Тим Крул е възможна опция. Вратарят на Нюкасъл се превърна в герой на Мондиал 2014.

Точно преди дузпите с Коста Рика той влезе и спаси две, за да класира „лалетата” на полуфинал. Крул е едва на 27 години, но с Нюкасъл изживява тежък период и е в битката за оцеляване.

Знаете ли кой е Жоел Перейра? На базата на Манчестър Юнайтед казват, че това ще е вратар-чудо.

Дойде на „Олд Трафорд” едва на 16 години, вече е викан в юношески формации на Португалия, макар че е роден в Швейцария и вероятно там ще продължи кариерата си в националния отбор. Но е твърде голям риск да заложиш на 18-годишно момче, което още не е усетило истински мъжкия футбол. Затова тази опция е само за статистиката.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията