Америка е верният ход на Бербатов

Няма водещо първенство в Европа, където бъларинът вече да бъде звезда

Динко Гоцев
Динко Гоцев 10:20 ч., 11 Май 2015
0
2156
Getty Images

Димитър Бербатов влезе за поредната си петминутка с екипа на Монако, като се приближава очевидно към края на отношенията си с клуба от княжеството.

Ясно е, че на 34 г. Бербатов не се вписва в проекта на треньора Леонардо Жардим, който налага масово млади играчи с цел да балансира и спортно-технически, и финансово делата на клуба.

Монако бе глобен за нарушаване на финансовия феърплей с 13 милиона евро, затова големите заплати ще бъдат отписани от счетоводните книжа – една от тях е на Бербатов.

Българският номер 9 обаче със сигурност не мисли да спира с футбола. В него има твърде много качество, а името му работи все още като парола на пазара, поне в направлението на добрата реклама, ако не толкова като класата, която Димитър имаше преди 5-6 години.

Какви са вариантите към последното (засега) голямо име в българския футбол?

Да остане във Франция

Звучи нелошо, тъй като Бербатов вече се е адаптирал към страната и футбола там. Но няма да е лесно да си намери топ отбор, а едва ли ще се примири да е средняк. В местната лига дори водещите тимове имат политика да развиват свои кадри, Лион гони титла с десетина младоци, които сам отгледа и разви. Същото е в Сент Етиен, Марсилия, а дори и ПСЖ опитва да балансира купуването на суперзвезди с младоци.

Завръщане в Англия

Борнемут вече има конкретен интерес, със сигурност и други отбори биха погледнали към свободния агент Бербатов. Но да се бориш да не изпаднеш от Висшата лига във възраст, в която не би трябвало да има на кого да се доказваш, а и силите ти вече не на са 19-годишен, изглежда твърде много за нападателя.

Американската Мейджър лига

Това за момента звучи като идеален вариант. От лятото в Щатите ще се появят Стивън Джерард, Франк Лампард, Шави, много вероятно Дидие Дрогба... Това е чудесна дестинация. Първенството става все по-силно, но не е с физическите изисквания на Висшата лига. Имената в САЩ отключват порти, а това на Бербатов е популярно.

Друга водеща лига в Европа

Бербатов е защитил добро име и в Германия, където направи много силни игри с Леверкузен. Но и там клубовете от подножието на върха (защото тези на него трудно ще погледнат към 34-годишен играч) залагат  на кадрите от академиите си или на диаманти, които да шлифоват.

Испания и Италия може да са дестинация, която е неоткрита от Димитър. Клубове като Интер и Милан имат нужда от опитни играчи, но такива в Европа има доста. А и грандовете могат да си позволят да харчат, не са принудени да посягат към свободни агенти...

При всички положения се надяваме да гледаме поне още 1-2 сезона Бербатов на терена. Важно е в следващия му отбор да играе, така, както бе в Монако до първите месеци на 2015-а. Но след февруари българинът е записал 88 минути в първенството...

Дотук в кариерата му, Бербатов не е правил грешки с трансферите. Чакаме следващия, вероятно последен ход на този фронт.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията