Левски спечели и във Варна

"Сините" победиха Черно море с 2:0

Sportinglife
Sportinglife 20:50 ч., 09 Май 2015
0
1336
Lap.bg

Левски победи с 2:0 Черно море в мач от 29-ия кръг на А група. Валери Домовчийски и Мигел Бедоя отбелязаха головете за "сините" на стадион "Тича" във Варна. 

След много интересно първо полувреме, Левски поведе четвърт час преди края, след като Домовчийски вкара с глава след центриране на Аймен Белаид от корнер.

В 77-та минута Черно море можеше да изравни резултата, но след силния удар на Стенио от около 20 метра топката мина на сантиметри встрани от вратата на Левски.

След още положения и пред двете врати, във втората минута на даденото от съдията 4-минутно продължение Мигел Бедоя оформи крайното 2:0 за Левски.

Това беше четвърта поредна победа за тима на Стойчо Стоев в шампионата и общо пета във всички турнири.

След успеха във Варна Левски, който е 7-ми, увеличи аванса си пред Черно море на шест точки. Левски има 50 точки, а Черно море е с 44 точки.

Следващият мач между двата тима ще се играе на 30-май в Бургас във финала за купата на България.

„Контролирахме играта, създадохме положения, имаше спокойствие и в двете фази. Справихме се и в защита, и в нападение. Ние се опитахме да контролираме мача и вкарахме нашите положения. Успяваме да играем този футбол, който напоследък играем“, заяви след срещата треньора на Левски Стойчо Стоев.

„По принцип играта на Черно море се базира на дългите топки. Те създадоха някакво напрежение пред нашата врата, ние пък с лекота пропиляхме няколко положения, но радващото е, че вкарахме. Като цяло съм доволен от отбора

Дали е добре, че финалът за Купата е в Бургас... За мен е важно тревното покритие да е добре, с оглед на това, че сега се играят там мачове от Европейското за юноши. Ще влязат още няколко състезатели в този мач, на които дадох почивка в последните срещи. Но като цяло няма да има промяна в играта ни“, завърши Стоев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията