Битката за шестицата не е за слава, а за пари

Сигурни участници там са само ЦСКА и Лудогорец

Джони Кейджов
Джони Кейджов 10:35 ч., 12 Дек 2014
0
68
Lap.bg Владимир Стоянов

Остават четири кръга до края на редовния сезон в „А” група.

В прав текст

Интригата е жива, но дали става въпрос за слава?

И никога преди не сме виждали толкова яростна битка за първата шестица.

Сигурни участници там са само ЦСКА и Лудогорец. 

Други шест отбора се борят за четири места и са само през 4 точки.

Естествено и това го има в играта. Славата е повече за пред клубния бос, защото, без да се обиждат, общо Литекс, Локомотив София и Черно море трудно биха събрали и 3000 души на мач.

Участието в първата шестица на”А” група означава пари.

На първо място са телевизионните права.

Нали никой не очаква, че Диема ще загърбва мачове от английския футбол заради битките с Хасково и Марек?

Следователно – нямаш преки предавания, нямаш и бонуси. Първото перо изгоря. Идва и второто.

Битката за титлата между ЦСКА и Лудогорец ще е по-ожесточена от всякога и средствата не се подбират, колкото и да ни убеждават в противното.

Съответно дори частичен успех срещу „червени” или „зелени” би могъл да донесе и финансов бонус за отбора.

Третата точка е агитиране на и без това малкото налични рекламодатели у нас.

Тук се съчетават и първите две условия. Кой би станал спонсор на тим, който не го дават по телевизията или който не мери сили с грандовете?

Да се върнем на отборите и класирането.

С най-лоши шансове да стигнат до заветното шесто място имат Ботев и Черно море.

Отборите от двата големи града се клатушкат по различни причини. В Пловдив вече затихва еуфорията от огромните проекти на Цветан Василев, а с нея и резултатите. За край на годината най-очакваното нещо е загуба от Лудогорец в Разград и възможно изоставане с четири точки от целта.

Класиране след 18 кръга

1. ЦСКА 18 мача, 41 точки
2. Лудогорец 18 мача, 38 точки 
3. Литекс 18 мача, 29 точки
4. Локомотив (София) 18 мача, 29 точки
5. Берое 18 мача, 28 точки 
6. Левски 18 мача, 28 точки
7. Ботев (Пловдив) 18 мача, 27 точки
8. Черно море 18 мача, 25 точки
9. Локомотив (Пловдив) 18 мача, 20 точки
10.Славия 18 мача, 17 точки
11.Марек 18 мача, 13 точки 
12.Хасково 18 мача, 7 точки

През 2015 година сигурна изглежда само една победа – срещу Марек у дома. Пловдивското дерби с Локо и домакинството срещу ЦСКА изглеждат от трудни по-трудни.

Черно море изостава с точка от Ботев, но има малко по-прилична програма. И за варненци вероятно годината ще завърши със загуба на „Българска армия” в събота. Има ли къде да се компенсира дифицитът?

Стартът на 2015-а се очертава сравнително лесен – домакинства на незаинтересования Славия и аутсайдера Хасково, както много трудно гостуване на прекия конкурент Локомотив (Сф).

По всичко личи, че нито на Ботев, нито на Черно море ще стигнат мачовете, за да се компенсират грешките от есента.

Но възможно ли е друг да се сгромоляса?

Третият в момента Литекс ще гостува на Хасково в събота и трите точки за Балъков и компания са сигурни. Новата година започва с домакинство на Лудогорец и пряк дуел между маститите собственици Гирша Ганчев и Кирил Домусчиев, който досега доста по-често е печелен от разградския бос.

Дори при загуба на Литекс, следващите срещи са в графата „сладки” – срещу Марек в Дупница и у дома с Локомотив (Пд). С други думи – всяко излизане на Литекс от шестицата граничи с фантастиката.

Четвъртият в момента Локомотив (Сф) е изненадата в борбата.

Отборът на Димитър Васев завършва годината с железничарско дерби срещу Локомотив в Пловдив и започва новата с домакинство на лидера ЦСКА. Програмата на „червено-черните” е най-тежка. Продължава с мач на свой ерен с Черно море и като гост на Берое. Не е изключено дори Локо да не успее да спечели точка до края и това да даде шанс на Пловдив и Варна да мечтаят.

Берое, пети в момент, влезе в серия от три поредни мача без победа.

А в началото на сезона отборът на Петър Хубчев беше сочен като скрит фаворит дори за титлата.

В събота заралии трябва да докажат, че кризата е история срещу Марек в Дупница. През новата година ключовият мач вероятно ще се окаже домакинството на Локомотив (Пд), с което целта може да бъде изпълнена. Следва мач на „Българска армия” с ЦСКА и финал на свой терен с Локо (Сф). Мисията на Хубчев е напълно изпълнима предвид и точковия бонус пред Черно море и Ботев.

Стигаме до... Левски.

Колкото и да е абсурдно „сините” са на чертата между първата и втората шестица. Но и техните шансове да останат под нея са невероятни. Най-вече заради домакинствата с Хасково и Марек в началото на 2015 година. В събота Левски приключва като гост на Славия с куп контузени и наказани, че дори „белите” минават за скрит фаворит.

Съдбата може да намигне и по още един начин на „А” група. Вторият двубой на Левски през следващата година е гостуване в Разград, при което може само... да помогне на ЦСКА в битката.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията