Днипро е сензацията на Европа

Севиля оцеля след абсурдни вратарски грешки

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 24 Апр 2015
0
455
Getty Images

В последната година война раздира Украйна. Футболното страшилище Шахтьор (Донецк) бе изгонен от дома си и пратен да странства. От „Донбас Арена” не остана и помен.

Кой ли би повярвал, че украинският футбол все пак още е жив?

Ето ви Днипро. Отбор, който никога не е печелил големи европейски успехи. Преди в България беше известен като Днепър. Но на украински името е Днипро и трупа футболна популярност.

Отборът от град Днепропетровск е сред четирите най-добри в Европа!

Не в Шампионската лига, а във втория турнир за Купата на УЕФА. Истинско чудо е как Днипро срази Аякс, а сега и белгийският лидер Брюж, за да стигне до полуфиналите. 0:0 на чужд терен, 1:0 на свой!

В 82-ата минута Йевген Шахов заби страхотен гол, за какъвто дори Кристиано Роналдо и Лионел Меси могат да завидят.

Днипро е на полуфинал и не се страхува от никого.

„Дори ние не можем да повярваме какво се случва – възкликна защитникът Евгений Чеберячко. – В първати три мача от груповата фаза имахме само една точка.”

Украинската гордост Динамо (Киев) не успя да направи подвиг. Отборът загуби с 0:2 гостуването на Фиорентина.

Отборът нямаше късмет. И в двата мача пусна гол в последната минута – за 1:1 в първия и сега на Хуан Варгас. Динамо бе обезкървен с червен картон в 40-ата Джърмейн Ленс. А веднага след това Марио Гомес вкара, въпреки че по-скоро опита да овладее топката.

Руският Зенит също не успя да направи чудото срещу носителя на трофея Севиля.

Още в 5-ата минута реферът Никола Рицоли даде доста спорна дузпа за испанците и Карлос Бака откри. Тогава дойдоха минутите на вратаря Бето. Стражът на Севиля все едно бе измръзнал в Санкт Петербург.

В първия случай той не успя да хване топката и Рондон изравни веднага след началото на второто полувреме. После не се пласира добре при изненадващ удар на Хълк от 40 метра, топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията.

Все пак класата на Севиля си каза думата. Резервата Кевин Гамейро изравни в 85-ата минута и до продължения не се стигна.

Четири гола паднаха в единствения решен предварително мач.

Наполи и Волфсбург завършиха 2:2, след като италианците бяха спечелили с 4:1 като гост. През първото полувреме гол не падна. След почивката Хосе Мария Кайехон и Дриес Мертес отбеляза два гола за Наполи. Тим Клозе и Иван Перишич изравниха, но само за да спасят част от честта на „вълците”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията