Меси търси гол №400 в парижката крепост

Барселона иска да срути домакинския рекорд от 33 мача без загуба на ПСЖ

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 15 Апр 2015
0
544
Getty Images

Барселона обича Париж, където спечели първата си купа на шампионите от новата ера в драматичен финал срещу Арсенал през 2006-а.

Довечера каталунците гостуват във френската столица, но за първи четвъртфинал от Шампионската лига срещу ПСЖ.

Лео Меси, изиграл роля по пътя към онзи трофей като млад и обещаващ талант, днес е звезда №1 на световния футбол и чака гол №400 за Барса.

С 399 попадения, Лео може да постигне котата още днес. Но няма да е лесно.

Париж е непревзимаема крепост от 33 мача в евротурнирите.

За последен път ПСЖ падна на „Парк де пренс” от АПОЕЛ (Тел Авив) с 2:4 през ноември 2006-а. Същата година, когато Барса спечели купата в града.

Парижани няма да разчитат на трима наказани – Златан Ибрахимович, Марко Верати и Серж Ориер пропускат мача.

Тиаго Мота е контузен, а Давид Луис е под сериозен въпрос, като в най-добрия случай изглежда може да е на скамейката.

Дани Алвеш е наказан за Барса, но на линия е триото Неймар – Меси – Суарес, което се разправя със защитите през сезона. Уругваецът е с 9 гола и 5 асистенции в последните си девет излизания на терена.

Връзките и спомените на бивши играчи и треньорите с двата клуба са сериозни.

Наставникът на Барселона Луис Енрике игра за Реал (Мадрид) в началото на 90-те, когато в два поредни сезона ПСЖ изхвърляше сензационно „кралския клуб” от Европа – за Купата на УЕФА (1992-93) и КНК (1993-94).

Енрике игра и един сезон редом с Лоран Блан в Барса през 1996-97 г., когато редом с тях бе и Христо Стоичков.

През есента двата тима бяха в една група в Шампионската лига и размениха победи. Париж победи с 3:2 у дома във велик мач, който вероятно бе зрелището на първата фаза на турнира. В Барселона обаче каталунците биха с 3:1 и оглавиха групата.

„Победата у дома е мачът, който даде тласък на нашия сезон – каза Блан в навечерието на първия четвъртфинал. – Ние сме от малкото отбори, които могат да вкарат три гола на Барса. В онази вечер бяхме перфектни, искаме повторение на това.”

„Те са опасен съперник, но Барселона няма притеснения от никого – сподели Луис Енрике. – Дали е предимство, че Златан няма да играе? Не смятам – победиха ни без него през есента, а ние ги бихме, когато той бе на терена във втория мач. Липсата на основни играчи невинаги се отразява пагубно на един отбор, може да има обратен ефект...”

Букмейкърите дават твърде голямо предимство на гостите – коефициентите за тяхна победа в Париж са около 1:1,8. Ремито се котира при 1:3,8, а успех на ПСЖ – 1:4,75.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията